Apothekersassistent Bereidingen

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Slechts een aantal ziekenhuizen in Nederland produceert eigen geneesmiddelen in hun klinische ziekenhuisapotheek. Het LUMC is daar een van. Ben jij een enthousiaste, leergierige apothekersassistent en wil jij in deze unieke omgeving aan de slag? Dan is deze functie écht iets voor jou!

In het kort

 • Je werkt op de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT)
• Hier ben je (mede)verantwoordelijk voor de bereiding van geneesmiddelen volgens het protocol (GMP)
• Je hebt een enthousiaste, leergierige, positieve en flexibele houding
• Je hebt de mbo-opleiding Apothekersassistent afgerond

Wat ga je doen?

Je zorgt voor de bereiding van geneesmiddelen en je maakt voor individuele patiënten geneesmiddelen onder GMP (Good Manufacturing Practice)-omstandigheden voornamelijk in clean-rooms. Zo richt je je bijvoorbeeld op diverse aseptische handelingen, zoals cytostatica, steriele voeding (TPV's),voor toediening gereed gemaakte van infusen en spuiten(VTGM) en adhoc-bereidingen. In de nabije toekomst hopen we daar het bereiden van antibiotica pompen voor de thuiszorg aan toe te voegen. Deze werkzaamheden bieden een afwisselend takenpakket met als dagelijkse doel de kwaliteit van onze producten te waarborgen. Jouw inzet, individueel en in teamverband, is daarin een belangrijke schakel.

Wat vragen wij?

Voor deze functie maken wij graag kennis met een kandidaat die de mbo-opleiding Apothekersassistent heeft afgerond. Je hebt een enthousiaste, leergierige, positieve en flexibele houding. Verder heb je een kritische en nauwkeurige blik en zijn jouw communicatieve en samenwerking skills in orde.  

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Bereikbaarheidsdiensten zijn onderdeel van deze functie. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt als nieuwe medewerker maximaal € 3115,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 6, CAO UMC). Zodra je bent ingewerkt en weekend- en bereikbaarheidsdiensten draait is doorgroei naar schaal 7M, met maximaal € 3675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerda Houweling

Gerda Houweling

"We werken patientgericht, en dat vind ik ontzettend interessant."

Je werkplek

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie van het LUMC bestaat uit vier secties: Bereidingen, Farmaceutische Patiënten Zorg, Poli Apotheek en het Laboratorium. Je komt te werken binnen de sectie Bereidingen. Dit team bestaat uit twaalf assistenten, zeven farmaceutische medewerkers, een teamleider en vier (ziekenhuis)apothekers. Daarbij werk je ook samen met collega’s uit de andere secties, maar ook met andere disciplines uit de kliniek en externe klanten.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Milou van Agtmaal - apothekersassistent teamleider

Contact: Milou van Agtmaal, Hoofdassistent Bereidingen, afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT)
071 529 99 79
E-mail: m.van_agtmaal@lumc.nl

Solliciteren