Apothekersassistent Bereidingen

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Slechts een aantal ziekenhuizen in Nederland produceert eigen geneesmiddelen. Het LUMC is daar een van. Ben jij een enthousiaste, leergierige apothekersassistent en wil jij in deze unieke omgeving aan de slag? Dan is deze functie écht iets voor jou!

In het kort

• Je werkt op de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT)
• Hier ben je (mede)verantwoordelijk voor de bereiding van geneesmiddelen
• Dit doe je volgens protocol (GMP) 

Wat ga je doen?

Je zorgt voor de bereiding van geneesmiddelen en je maakt voor individuele patiënten geneesmiddelen onder GMP (Good Manufacturing Practice)-omstandigheden. Zo richt je je bijvoorbeeld op cytostatica en adhoc-bereidingen. Verder behoort het ‘voor toediening gereed maken’ van intraveneuze medicatie tot je taken. Dit doe je als ondersteuning voor allerlei afdelingen binnen het LUMC. Zo bereidt ons team medicatie voor verpleegkundige afdelingen en het OK-centrum. Een van de belangrijkste ontwikkelingen is namelijk dat bereidingen bijvoorbeeld uit handen worden genomen van anesthesiemedewerkers. Als apothekersassistent Bereidingen draag jij er dus aan bij dat de patiënten bij ons op de OK sneller geholpen kunnen worden!

Wat vragen wij?

Voor deze functie maken wij graag kennis met een kandidaat die de mbo-opleiding Apothekersassistent heeft afgerond. Ben je een enthousiaste, leergierige, flexibele en kritische kandidaat die soepel kan communiceren en samenwerken met collega's vanuit verschillende disciplines? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.
Bereikbaarheidsdiensten zijn onderdeel van deze functie.
Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt als nieuwe medewerker maximaal € 2.892,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 6, CAO UMC). Zodra je bent ingewerkt en weekend- en bereikbaarheidsdiensten draait is doorgroei naar schaal 7, met maximaal € 3.184,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, van toepassing. 

Milou van Agtmaal

Milou van Agtmaal

'Ik ben een people-manager en vind dat werkplezier echt voorop moet staan'

Je werkplek

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie van het LUMC bestaat uit vier secties: Bereidingen, Farmaceutische Patiënten Zorg, Poli Apotheek en het Laboratorium. Je komt te werken binnen de sectie Bereidingen. Dit team bestaat uit bestaande uit twaalf assistenten en zes farmaceutische medewerkers. Daarbij werk je ook samen met collega’s uit de andere secties, maar ook met andere disciplines uit de kliniek en externe klanten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Milou van Agtmaal - apothekersassistent teamleider

Contact: Milou van Agtmaal, hoofdassistent Bereidingen, KFT
071 529 99 79

Solliciteren