Analist Klinische Farmacie en Toxicologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een analist in analytische chemie en zoek je naar een rol met veel afwisseling in een innoverende academisch medische omgeving? Dan is de functie analist bij de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie wat voor jou!

In het kort

• Je hebt een afwisselende rol, gericht op zowel geneesmiddelenconcentraties en ook kwaliteitscontroles
• Je maakt gebruik van diverse chromatografische technieken, maar ook fysisch chemische tests
• Je werkt volgens een GMP-/GLP- of ISO15189-kwaliteitssysteem
• Na je inwerkperiode draai je mee in bereikbaarheidsdiensten

Wat ga je doen?

Als analist bij de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) krijg je te maken met interessante en afwisselende werkzaamheden. Het ene moment bepaal je de concentratie van een geneesmiddel in patiëntmateriaal om therapie te begeleiden of een intoxicatie vast te stellen. Het volgende moment voer je kwaliteitscontroleanalyses uit op grondstoffen en eindproducten van geneesmiddelen die bereid zijn door onze ziekenhuisapotheek. Bij de analyses maak je gebruik van chromatografische technieken zoals HPLC/UV, GC/MS, LC/MS/MS, maar ook een groot aantal andere technieken, waaronder fysisch-chemische tests voor dichtheid en brekingsindex, en titraties. Alle analyses vinden plaats binnen een GMP-/GLP- of ISO15189-kwaliteitssysteem. Wanneer je eenmaal door ons bent ingewerkt, draai je mee in bereikbaarheidsdiensten.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste analist met een HLO-diploma, richting Analytische Chemie. Je hebt kennis van chromatografische technieken zoals HPLC/UV, GC/MS, LC/MS/MS etc. en van fysisch-chemische testen zoals dichtheid en brekingsindex. Naast deze technieken heb je bij voorkeur ook ervaring met het werken binnen een GMP- en/of ISO15189-gecertificeerde omgeving of je staat ervoor open om deze ervaring op te doen. Je bent leergierig, nauwkeurig en hebt een brede analytische interesse. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Solliciteer dan direct!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Inge Briaire

Inge Briaire - de Bruijn

"Uit de resultaten van vandaag, volgen de experimenten voor morgen."

Je werkplek

De afdeling KFT is verdeeld in vier secties: Farmaceutische Patiëntenzorg, Bereidingen, Laboratorium, en Poliklinische Apotheek. Het laboratorium beschikt over een zeer modern en goed uitgerust laboratorium waarin alle facetten van geneesmiddelen-gerelateerd laboratoriumonderzoek aan bod komen. Naast patiëntenzorg speelt wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol. Het laboratorium onderscheidt zich door het uitvoeren van farmacogenetische analyses, de kwaliteitscontrole van innovatieve geneesmiddelen (peptiden, celtherapieproducten) en intensieve betrokkenheid bij de ‘therapeutic drug monitoring’ van transplantatiepatiënten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Johan Miltenburg, hoofdanalist, afdeling KFT
071 529 85 85

Solliciteren