Analist Speciële Stolling

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je een ervaren analist met werkervaring in het vakgebied speciële stolling en heb je affiniteit met kalibratie-en referentiematerialen? Heb je daarnaast enige kennis van en affiniteit met metrologie? Dan zoeken we jou!

In het kort

• Je bent betrokken bij de directe laboratoriumdiagnostiek van patiënten met hemofilie
• De unit Speciële Stolling levert 24 uur per dag directe zorg
• Je gaat ook aan de slag voor het Coagulation Reference Laboratory

Wat ga je doen?

Tussen het LUMC en HagaZiekenhuis vindt multidisciplinair overleg plaats tussen diverse artsen en verpleegkundigen die de hemofiliebehandeling betrokken zijn. Naast dit overleg wordt iedere werkdag gestart met een patiëntenbespreking, bijgewoond door de hemostaseconsulent en roulerend een analist van de unit Speciële Stolling. Waardevol is de directe communicatie tussen arts en lab waarbij de patiënt centraal staat. Jij bent betrokken bij de directe laboratoriumdiagnostiek bij patiënten met hemofilie (erfelijk of verworven), de ziekte van Von Willebrand en andere erfelijke afwijkingen van de bloedstolling. Vanuit onze unit leveren we 24 uur per dag directe zorg. Als analist ga je naast werkzaamheden voor het Speciële Stollingslaboratorium ook aan de slag voor het Coagulation Reference Laboratory (CRL). Het CRL houdt zich bezig met standaardisatie van kalibratie- en referentiematerialen en heeft internationaal een leidende rol.

Wat vragen wij?

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste, ervaren collega die een HLO-opleiding heeft afgerond en ruime ervaring heeft met de hemostase en sterke affiniteit met de voorbereiding en kalibratie van referentiematerialen. Je beschikt over proces- en IT-kennis en over kennis van laboratoriumkwaliteitssystemen. Je hebt een professionele werkhouding. en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, over uithoudings- en incasseringsvermogen en kan goed werken in teamverband. Verder ben je flexibel, accuraat, creatief, doortastend, stressbestendig en kun je taken zelfstandig en volgens protocol uitvoeren. Je bent proactief en nieuwsgierig en levert een bijdrage aan het verder verbeteren van de processen op onze afdeling. Tenslotte vind je het geen probleem om bereikbaarheidsdiensten te draaien.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Je kunt ook contact opnemen met de heer Pascal Schippers, organisatorisch manager, KCL, telefoon: 071 529 78 61. 

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken binnen de unit Speciële Stolling van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). Deze unit vormt samen met het HagaZiekenhuis het expertisecentrum voor hemofilie. Op de unit zijn vier analisten en een vakspecialist werkzaam. De werkzaamheden op het laboratorium vinden vooral plaats binnen kantooruren, voor de diagnostiek buiten kantooruren is er een bereikbaarheidsdienst, waarin alle medewerkers van de unit rouleren. De unit is onderdeel van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). Deze afdeling is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting, en met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast biedt de afdeling speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteert zij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Christa Cobbaert, afdelingshoofd, KCL
071 526 44 83
c.m.cobbaert@lumc.nl

Solliciteren