Analist Moleculaire Diagnostiek

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een analist met ervaring op het gebied van moleculaire biologie? Heb je affiniteit met patiëntgerelateerd laboratoriumonderzoek, en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan ben jij wellicht de analist waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Pathologie
• Hier maak je deel uit van het team binnen de unit Moleculaire Diagnostiek
• Dit team bestaat uit analisten, klinisch moleculair biologen en pathologen
• Je werkt volgens ‘standard operating procedures’ (ISO15189)
• Je interpreteert en rapporteert de onderzoeksresultaten  

Wat ga je doen?

Als analist op de afdeling Pathologie bestaat je functie uit het uitvoeren van patiëntgerelateerde moleculaire biologische analyses op patiëntenmateriaal onder ‘standard operating procedures’ (ISO15189). Daarnaast voer je histologische snijwerkzaamheden uit, die relevant zijn voor de moleculaire diagnostiek. Je interpreteert de onderzoeksresultaten en draagt zorg voor de administratie en rapportage van deze resultaten. Verder bedien en beheer je de betrokken apparatuur volgens het kwaliteitssysteem en ben je medeverantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. Daarnaast neem je deel aan werkbesprekingen en presenteer je de resultaten. Aangezien testdelen van Next Generation Sequencing worden uitgevoerd bij GenomeScan (GS) streven we naar verdere integratie van de PA/GS werkprocessen. Analytisch personeel is daar een essentieel onderdeel van.

Wat vragen wij?

Je hebt een HLO-diploma met als afstudeerrichting moleculaire biologie en het liefst enige ervaring met het snijden van paraffine- en vriescoupes. Je werkt nauwkeurig, accuraat, gestructureerd en planmatig en bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat te schakelen tussen werkzaamheden en gaat een nieuwe uitdaging of een verandering niet uit de weg. Tevens kun je goed omgaan met de apparatuur op de afdeling. Affiniteit met en kennis van moleculaire diagnostiek is een grote pre.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inge Briaire

Inge Briaire - de Bruijn

"Uit de resultaten van vandaag, volgen de experimenten voor morgen."

Je werkplek

Je komt te werken bij de diagnostische unit Moleculaire Diagnostiek en histologie van de afdeling Pathologie. Als analist werk je samen in een team van analisten, klinisch moleculair biologen in de pathologie (KMBP) en pathologen. De afdeling bestaat uit de units Histotechniek, Cytologie, Immuunhistochemie, Moleculaire Diagnostiek en het Mortuarium. Er wordt gewerkt aan diagnostisch analyses van cel- en weefselmateriaal van patiënten. Bij Pathologie vinden we gedegen kennis van geneeskunde even belangrijk als een goed gevoel voor de patiënten en een prettige collegiale samenwerking. Bovendien hecht de afdeling veel waarde aan het vertalen van klinische diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek naar toepassingen in de patiëntenzorg.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Edith Hogenbirk, manager, afdeling Pathologie
071 526 69 93

Solliciteren