Analist Moleculaire Biologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De sectie Moleculaire Epidemiologie is op zoek naar een analist die zich richt op het verwerken van bloed- en celmateriaal in een grote studie onder ouderen. Ben jij de geschikte kandidaat voor deze functie?

In het kort

• Je werkt op de afdeling Biomedical Data Sciences, sectie Moleculaire Epidemiologie
• Hier werk je mee aan de Leiden Lang Leven studie volgens de Good Research Practice
• Je verwerkt het afgenomen bloed van ouderen in een grote biobank volgens een vast protocol
• Je  administreert in Excel en Sample Navigator en rapporteert de onderzoeksresultaten.  

Wat ga je doen?

Als analist maak je deel uit van de sectie Moleculaire Epidemiologie van de afdeling Biomedical Data Sciences. Jouw functie bestaat uit het uitvoeren van persoonsgebonden onderzoek bij deelnemers aan de Leiden Lang Leven studie van het LUMC volgens Good Research Practice (GRP). Het grootste deel van je tijd zul je monsters verwerken van afgenomen bloed, waarbij PBMC’s moeten worden geïsoleerd en bloed wordt afgedraaid om serum en plasma te kunnen aliquotteren en op te slaan in een biobank  Daarnaast zal je werken met ander biobank materiaal (DNA, RNA) van humane studies gericht op verouderingsonderzoek. Je draagt zorg voor de administratie en rapportage van de resultaten in onder andere Excel en Sample Navigator. Verder bedien en beheer je de betrokken apparatuur. Je werkt volgens het kwaliteitssysteem en werkt mee aan het onderhouden hiervan. Daarnaast neem je deel aan werkbesprekingen en presenteer je resultaten.

Wat vragen wij?

Je hebt minimaal een MLO-diploma met als afstudeerrichting moleculair biologische. Bij voorkeur heb je kennis van het werken met bloed in grote series ten behoeve van humane studies en/of biobanken. Heb je daarnaast ervaring met moleculaire technieken zoals, DNA/RNA en PBMC isolaties en qPCR? Dan maken wij graag kennis met je!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie Moleculaire Epidemiologie is een onderzoeksgroep van ongeveer dertig fulltimers waarin vernieuwend laboratoriumonderzoek (van DNA-werk tot celkweek) in biobanken wordt gecombineerd met de geavanceerde analyse van grootschalige data. De sectie is onderdeel van de afdeling Biomedische Datawetenschappen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Eline Slagboom, hoogleraar, afdeling Biomedische Datawetenschappen
071 526 97 30.
P.Slagboom@lumc.nl

Solliciteren