Analist Klinische Farmacie en Toxicologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zoeken een analist voor twee verschillende laboratoria van de afdeling Klinische Farmacie & Toxicologie. Lijkt het jouw leuk om zowel op de Interdivisionele GMP Faciliteit (IGFL) als het Farmaceutisch Kwaliteitscontrole Laboratorium (FKL) te werken? Dan is deze veelzijdige rol als analist wat voor jou!

In het kort

• Je hebt een bijzondere dubbelrol in een academische omgeving
• Je draagt bij aan de productie van innovatieve geneesmiddelen voor klinisch onderzoek
• Je maakt daarbij gebruik van diverse technieken en richt je op peptiden die als vaccin worden ingezet bij kanker
• Je kunt ook getraind worden om mee te werken in cleanrooms
• Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van diverse producten 

Wat ga je doen?

Als analist bij de IGFL werk je aan de productie van innovatieve geneesmiddelen ten behoeve van de behandeling van patiënten in het LUMC in het kader van klinisch onderzoek. In het bijzonder werk je aan de chemische synthese, zuivering en analyse van peptiden die als therapeutisch vaccin worden toegepast bij verschillende vormen van kanker. Daarnaast worden de peptiden gekoppeld aan andere moleculen zoals fluorescente labels en immuunliganden. De technieken die voornamelijk worden gebruikt zijn vaste-fase peptidesynthese, HPLC-zuivering en UPLC-MS analyse. Je kunt ook getraind worden om mee te werken bij het aseptisch uitvullen van de geproduceerde batches in een cleanroom. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd binnen een Good Manufacturing Practice (GMP) kwaliteitssysteem. Bij het FKL ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van reguliere geneesmiddelen, grondstoffen en verpakkingsmaterialen die gebruikt en geproduceerd worden binnen de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT).

Wat vragen wij?

Voor deze functie zoeken wij een analist met een HLO-diploma, bij voorkeur richting (analytische) chemie. Je hebt ervaring met het werken met computerprogramma’s zoals Excel en Access en hebt brede analytische en chemische interesse. Bij voorkeur heb je werkervaring binnen een GMP- of ISO15189-omgeving of ben je bereid dit eigen te maken.

Meer informatie

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.  

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week, verdeeld over 4 of 5 dagen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Milou van Agtmaal

Milou van Agtmaal

"Ik ben een people-manager en vind dat werkplezier echt voorop moet staan."

Je werkplek

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) is een ambitieuze academische ziekenhuisapotheek en is verdeeld in vier secties: Farmaceutische Patiëntenzorg, Bereidingen, Laboratorium en de Poliklinische Apotheek. De sectie Laboratorium beschikt over een zeer modern en goed uitgerust laboratorium waarin alle facetten van geneesmiddelen-gerelateerd laboratoriumonderzoek bedreven worden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Milou van Agtmaal - apothekersassistent teamleider

Contact: Milou van Agtmaal, hoofdassistent Bereidingen KFT
071 529 99 79

Solliciteren