Analist Kernlab

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Vanwege het pensioneren én het intern doorgroeien van een aantal collega’s naar andere functies binnen ons laboratorium, zijn we op zoek naar analisten voor onze unit Kernlab. Ben jij een net afgestudeerde of ervaren analist met inhoudelijke ambitie? Wil jij werken in een academische setting en een vakinhoudelijk interessante werkomgeving voor zowel de directe patiëntenzorg als academisch onderzoek waar je bijdraagt aan het leveren van de best mogelijke diagnostiek? Dan is deze afwisselende baan de uitdaging die je zoekt!

In het kort

• Je bent de net afgestudeerde of ervaren medisch-biologisch opgeleide analist die we zoeken
• Je bent bekend met het diagnostisch klinisch chemisch en hematologisch laboratorium en hebt de ambitie om je kennis en ervaring binnen de klinische chemie en hematologie te verdiepen
• Je bent accuraat, zelfstandig en een teamspeler
• Je vindt het geen probleem (af en toe) avond-, nacht- en weekenddiensten uit te voeren
• We zijn op zoek naar drie analisten! 

Wat ga je doen?

Als analist kernlab houd je je bezig met de 24-uurs laboratoriumdiagnostiek in ons moderne laboratorium waar het integrale diagnostische proces is gerobotiseerd en waarbij preanalyse, chemie en hematologie gekoppeld zijn aan een geautomatiseerd tracksysteem. Je voert volgens procedure klinisch chemische en hematologische analyses en controles uit. Je beoordeelt resultaten, signaleert afwijkingen en bent in staat adequaat actie te ondernemen en prioriteiten te stellen, conform ons ISO 15189-geaccrediteerde kwaliteitssysteem. Daarnaast spring je op termijn bij op de unit Bloedtransfusie en bied je een helpende hand bij de basisdiagnostiek van deze unit. En dit alles vindt plaats in ons bijzonder mooie en geavanceerde laboratorium, waar we erg trots op zijn. Kortom, we bieden jou een functie met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en impact voor de patiëntenzorg in ons academische ziekenhuis.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste kandidaat met een afgeronde MLO- of HLO-opleiding (medisch-biologische) en ervaring met het werken op een klinisch chemisch en/of hematologisch laboratorium. Je hebt daardoor aantoonbaar affiniteit met diagnostische processen en dagelijks gebruik van IT- en kwaliteitssystemen (ISO 15189). Je bent zelfstandig, beschikt over probleemoplossend vermogen en kunt goed samenwerken met collega’s en leidinggevenden. Je denkt actief mee vanuit het perspectief van de patiëntenzorg, zodat we onze dienstverlening continu kunnen verbeteren. Verder ben je in staat om soms te ‘helikopteren’ bij een probleem of vraagstelling en kun je goed de details belichten en toelichten aan collega’s, aanvragers of leidinggevenden. Je bent inzetbaar in het dienstenrooster dat bestaat uit dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan hopen we van harte dat je solliciteert!

Meer informatie

Wij zoeken voor deze vacature drie analisten!

Klik op deze link voor een impressie van ons prachtige laboratorium.

Voor deze functie worden referenties opgevraagd.

Bart Peters, analist

Bart Peters, analist

“Je krijgt hier de mogelijkheid om als analist mee te groeien met een modern lab.”

Je werkplek

De activiteiten binnen deze functie worden uitgevoerd binnen de unit Kernlab van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). We zijn een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast bieden wij speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteren wij klinische trials en invriesprotocollen, inclusief Biobanking. Al onze diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. Onze 24-uurs dienstverlening wordt uitgevoerd door ongeveer zestig medewerkers (analisten en vakspecialisten), van wie het merendeel participeert in onregelmatige diensten. De dagelijkse aansturing is in handen van vier hoofdanalisten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Pascal Schippers KCL

Contact: Pascal Schippers, organisatorisch manager, KCL
071 529 78 61

Solliciteren