Analist Immunohematologie en Bloedtransfusie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je een ervaren analist die op zoek is naar een interessante uitdaging met veel verantwoordelijkheid? Houd je je graag bezig met antistofbepalingen en weefseltyperingen? Dan zoeken we jou.

In het kort

• Je hebt een HLO-achtergrond
• Je richt je met name op antistofbepalingen
• Je hebt ervaring met serologische, immunologische en moleculairbiologische technieken
• Je werkt in een bruisende academische omgeving  

Wat ga je doen?

Als analist houd jij je bezig met bepalingen voor patiënten die wachten op een orgaan- of beenmergtransplantatie. Jouw werkzaamheden bestaan voornamelijk uit antistofbepalingen en deels uit weefseltyperingen, waarbij je gebruik maakt van immunologische en moleculair biologische technieken. Onder andere op grond van het onderzoek dat jij verricht, wordt bepaald welke orgaan- of beenmergdonor het meest geschikt is voor een bepaalde patiënt. Kortom, een rol met veel verantwoordelijkheid en impact.

Wat vragen wij?

Je hebt een HLO-opleiding afgerond en ervaring met serologische, immunologische en moleculairbiologische technieken. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en kunt goed werken in teamverband. Verder ben je accuraat en kun je de taken zelfstandig en volgens protocol uitvoeren. Je wordt geacht bereikbaarheidsdiensten te draaien en tijdens die diensten dien je binnen dertig minuten in het LUMC te kunnen zijn.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Je werkzaamheden kunnen ook buiten reguliere werktijden plaatsvinden. 

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken binnen de Immunogenetica en Transplantatie Immunologie (ITI) groep van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB). In de ITI-groep, waarin ook het Eurotransplant referentielaboratorium is gehuisvest, wordt in teamverband gewerkt voor patiënten die wachten op een orgaantransplantatieof hematopoietische stamceltransplantatie. De groep bestaat uit analisten, promovendi, postdocs en stafleden. Naast het typeren en screenen van patiënten voor transplantatiedoeleinden richten wij ons op wetenschappelijk onderzoek, veelal gelieerd aan de patiënt.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Dave Roelen, hoofd HLA laboratorium, afdeling IHB
071 526 67 05

Solliciteren