ANIOS IHT Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Medisch & klinisch

Je functie

Wil jij je kennis en vaardigheden als basisarts verder ontwikkelen in een specialistische omgeving? Voor ons IHT- (Intensive Home Treatment) team zijn wij op zoek naar een betrokken arts niet in opleiding tot specialist (anios) die zich bij ons gaat richten op jongeren in crisis waarbij vaak sprake is van comorbiditeit.

In het kort

• Je werkt voor het IHT van LUMC Curium in Oegstgeest
• Je verricht intakes, crisisbeoordelingen, kinderpsychiatrisch onderzoek en overige diagnostische werkzaamheden met betrekking tot psychiatrischeproblematiek
• Je biedt (medicamenteuze) behandelingen aan  jongeren en hun gezin
• Je biedt zorg gericht op perspectief en samenwerking in het netwerk rondom het gezin

Wat ga je doen?

Als anios IHT werk je met jongeren met complexe psychiatrische problematiek. Beter worden doe je echter het beste thuis, in je eigen omgeving tussen de mensen die belangrijk voor je zijn. Daar is het Intensive Home Treatment (IHT) voor opgericht! Het IHT-team helpt jongeren die acuut ernstige psychiatrische problemen hebben, oftewel een soort spoedeisende hulp aan huis. Door thuis te behandelen voorkom of verkort je een opname. Werken binnen het IHT-team betekent dat je werkt vanuit het denken dat past bij Intensive Home Treatment en deze werkwijze verder mee helpt ontwikkelen. Je bent actief als behandelaar en verantwoordelijk voor het doen van crisisbeoordelingen, evenals het vormgeven van kortdurende crisisbehandeling. Jouw collega’s, a(n)ios en kinder- en jeugdpsychiaters, kunnen bovendien bij jou aankloppen als ze vervanging zoeken. Daarnaast participeer je in een bereikbaarheidspoule ten behoeve van piketdiensten en voorwachten.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerde arts met kennis van en affiniteit met kinder- en jeugdpsychiatrie. Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving, waaronder de WGBO, de Jeugdwet en de WvGGZ.  Je bent doortastend, flexibel en betrokken. Je beschikt niet alleen over goede communicatieve en sociale vaardigheden, maar bent ook daadkrachtig en stressbestendig. Een gezonde dosis humor en het nodige relativeringsvermogen is noodzakelijk voor deze functie.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is. Je standplaats is Oegstgeest waar je komt te werken in een multidisciplinair team bestaande uit een kinder- en jeugdpsychiater, een SPV-er, een verpleegkundig specialist (in opleiding) en ambulant werkende sociotherapeuten. Het team werkt outreachend vanuit Oegstgeest. Hoe het team zichzelf omschrijft: “ Wij zijn harde werkers, zijn kundig en betrokken maar hebben ook humor. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.”

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Antoinette de Jong, zorgmanager, afdeling KJP Curium
06 183 093 10

Solliciteren