Arts-Onderzoeker Heelkunde

Medisch & klinisch

Je functie

Wij zoeken een initiatiefrijke arts-onderzoeker voor een studie naar methoden voor vroege opsporing en betere behandeling voor patiënten met borst- en darmkanker. Ben jij de kandidaat waar wij naar op zoek zijn?

In het kort

• Dit onderzoek exploreert methoden die kanker vroeger kan opsporen middels bloedonderzoek.
• Tevens kijken we naar prognostische factoren die een betere indicatie kunnen geven tot het al dan niet behandelen van de patiënt met chemotherapie.
• Je draagt zorg voor een internationale weefsel georiënteerde validatiestudie.
• Verder werk je samen met onderzoeksgroepen op het gebied van eiwitonderzoek in bloed.
• Je hebt contact met artsen binnen Europa. Je analyseert en interpreteert de data en doet (inter-)nationaal verslag van de bevindingen. 

Wat ga je doen?

Onze ambitie is om erachter te komen hoe de veranderingen in het bloed en weefsel samenhangen met het verloop van de ziekte. Als we agressieve en minder agressieve tumoren beter van elkaar kunnen onderscheiden, kunnen we de behandeling van de patiënt preciezer afstemmen. Wij streven naar een aanpak gericht op de individuele patiënt in plaats van een groep patiënten. Op basis van weefselonderzoek kunnen wij het onderscheid tussen verschillende tumoren al goed maken. De volgende stap is die naar herkenning van de betrokken factoren in het bloed. Deel jij onze ambitie? Het onderzoek zal bestaan uit een aantal onderdelen. Samenwerken met expertgroepen op het gebied van bloedonderzoek. Jij bent daar de spil die het patiëntmateriaal organiseert en in samenwerking de data analyseert en opschrijft. Een ander onderdeel is het beoordelen van histologische coupes en de organisatie van een Europese validatiestudie. Deze studie moet de methode die is ontwikkeld bij de richtlijnen en dus de patiënt brengen.

Wat vragen wij?

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar een enthousiaste onderzoeker met een afgeronde universitaire opleiding in de geneeskunde. Je beschikt aantoonbaar over belangstelling voor patiëntgebonden onderzoek. Ervaring met kwalitatief onderzoek strekt tot aanbeveling. Voor deze functie is het van belang dat je over uitstekende communicatieve en organisatorische eigenschappen beschikt. Je kunt goed zelfstandig werken maar bent ook een teamspeler. Je bent initiatiefrijk en stressbestendig. Daarnaast kun je jezelf aantoonbaar goed mondeling en schriftelijk uitdrukken in zowel het Nederlands als het Engels.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.
Je maakt in samenspraak met je promotor een promotieplan, waarin duidelijk is wat het onderwerp is van je promotie, de planning en de beoogde publicaties. Ook maak je afspraken over promotie-specifieke taken/verantwoordelijkheden, in overleg met je promotor. 

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Dit onderzoek wordt uitgevoerd vanuit de afdeling Heelkunde van het LUMC, in samenwerking met andere groepen binnen en buiten het LUMC. Zowel in patiëntenzorg als in wetenschappelijk onderzoek begeeft de afdeling Heelkunde van het LUMC zich aan het voorfront van de internationale ontwikkelingen. De vier subafdelingen leggen zich met name toe op topreferente patiëntenzorg. De principes van Value Based Health Care zijn hier het uitgangspunt. Er is veel samenwerking met (internationale) collega’s. Het wetenschappelijk onderzoek omvat het gehele spectrum, van fundamenteel wetenschappelijk tot patiëntgebonden toegepast onderzoek. De kwaliteit van de verleende zorg is een belangrijk onderwerp van onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

dr. Wilma Mesker of prof. dr. Rob Tollenaar, afdeling Heelkunde
071 526 40 05

Solliciteren