IC-verpleegkundige OK-Centrum

Nabil Sadeqi

Cluster 4 van het OK-Centrum in het LUMC is er een met meerdere gezichten. Hier tref je de Holding, PACU en Verkoever aan. Nabil Sadeqi, IC-verpleegkundige op cluster 4, vertelt ons meer: “Zowel de pré- als de post-OK-zorg tref je hier aan. Op de Holding verricht je het voorbereidende werk, op de verkoever lever je korte zorg en de PACU kun je zien als de IC-afdeling van de OK.” Een enorm variërende afdeling dus.

Uitdaging en ontwikkeling
En die variatie is een van de dingen die Nabil aanspreekt: “Deze afdeling kent enorm veel verschillende typen zorg, en dat brengt uitdagingen met zich mee. Ik houd wel van uitdagingen.” Die uitdagingen bieden Nabil de gelegenheid zichzelf te blijven ontwikkelen. Want voor een verpleegkundige met ambitie zit je bij het OK-centrum van het LUMC goed wat Nabil betreft: “Ik heb in het LUMC alles kunnen doen. Vanaf het tweede jaar van de opleiding hbo-V ben ik hier werkzaam. Na het doen van een minor op de Spoedeisende Hulp tijdens de hbo-opleiding tot verpleegkundige, was ik in de ideale positie om de vervolgopleiding tot verpleegkundige Intensive Care (IC) te volgen.”

Na zijn diplomering stroomde Nabil in op het OK-centrum, en sindsdien is hij hier niet meer weg te slaan: “Je kunt hier alles doen. Je hebt alle tools hier om jezelf te ontwikkelen. Bovendien heb je te maken met bijzondere en complexe patiëntenzorg. Zo heb je te maken met vaak nog instabiele patiënten die je op cruciale momenten moet verzorgen. Die kritische zorg vind ik heel gaaf, zeker als alles goed verloopt!”

“De dankbaarheid van patiënten geeft mij de spirit dit werk te blijven doen.”

Nabil Sadeqi

Samen
Zorgen dat die kritische zorg goed verloopt, gebeurt door goed samenwerken. Samenwerking is ook wat Nabil het meeste is bijgebleven in zijn zevenjarige carrière bij het LUMC tot nu toe: “Ik herinner me mijn eerste nachtdienst, na 6 maanden stage op de Intensieve Care, op het OK-centrum nog goed.  Juist in de nacht is de bezetting lager. We hadden toen te maken met een reanimatie. Het komt dan echt neer op een goede samenwerking om de reanimatie tot een succes te maken. Ik was diep onder de indruk van hoe gereguleerd en gecoördineerd we in perfecte harmonie de reanimatie tot een succes wisten te brengen. Dit is me altijd bijgebleven.”

Dit voorbeeld illustreert wat Nabil betreft ook perfect de kracht van het LUMC: “Er zijn zoveel disciplines en typen personen die samenkomen bij het verlenen van de zorg, maar er is geen ruimte voor ego’s. Iedereen vertrouwt op elkaars expertise en werkt als één geheel samen.”

Een jongensdroom
Het LUMC klapt in haar handen dat zij degene is die Nabil’s passie en fascinatie voor de zorg mag benutten: “Al van jongs af aan wist ik dat ik in de zorg wilde werken. Toen ik de ambulancewagens zag rijden wist ik altijd dat ik ook ooit zoiets wilde doen. En hier ben ik. Het is heel fijn om te staan waar ik nu sta doordat ik al zo jong wist wat ik wilde.”  

Thuiskomen
“Ik ben hier opgeleid en opgegroeid en ik wil me het allerliefste hier blijven ontwikkelen. Ik ben heel tevreden over de gang van zaken in het LUMC en de patiënten voelen dit ook. De dankbaarheid van patiënten is groot en dat geeft mij de spirit om dit werk te blijven doen.”

Word jij mijn nieuwe collega?