Zorg goed afstemmen op de individuele patiënt? Leer het in de nieuwe MOOC van de LUMC-Campus Den Haag

13 januari 2020• NIEUWSBERICHT

Niet elke patiënt heeft dezelfde zorg nodig. Na een periode van standaardiseren breekt een periode van differentiëren aan. Hoe kunt u hier als zorgprofessional op inspelen in uw eigen praktijk? Leer het in de nieuwe MOOC Population Health: Panel Management Next Level van de LUMC-Campus Den Haag.

Caregaps en care waste 

Een standaardmaat voor iedereen. Voor kledingstukken ideaal, maar suboptimaal en ongewenst in de zorg. Als zorgprofessional weet u dat iedere patiënt weer andere behoeften heeft. Zo zijn er patiënten die meer zorg nodig hebben dan wordt geboden: de caregaps. Andere patiënten hebben juist minder zorg nodig: de care waste.

Persoonsgebonden interventies

In het onlineprogramma krijgt u tips en trucs om de zorg te differentiëren per risicogroep. Op basis van dossiergegevens verdeelt u uw patiëntenpopulatie in groepen met een hoog-, midden-, of laag risico op een ongewenste uitkomst. Vervolgens maakt u gebruik van bestaande interventies of ontwerpt u nieuwe en passende interventies om de risico’s te beïnvloeden.

Na het volgen van deze MOOC kunt u proactieve- en populatiegerichte zorg systematisch implementeren in uw zorgpraktijk. Met deze kennis leert u de beschikbare zorgmiddelen in te zetten op de juiste plekken. Dit allemaal aan de hand van de wensen en behoeften vanuit de populatie.

LUMC-Campus Den Haag

De MOOC is onderdeel van een reeks e-learnings over Population Health Management, die wordt uitgegeven door de LUMC-Campus Den Haag. Deelname is geheel gratis. U kunt op elk moment beginnen met een MOOC, er zijn geen deadlines.

Wilt u de MOOC Population Health: Panel Management Next Level graag volgen? Schrijf u dan snel in voor de cursus op de website van Coursera

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.