Maatregelen om acute zorg in regio West te kunnen waarborgen

22 december 2020• NIEUWSBERICHT

Het aantal COVID-patiënten blijft stijgen. Vandaag nam minister Van Ark het besluit om landelijk alle niet-urgente zorg af te schalen om personeel vrij te spelen in de rest van de zorg. Het gaat om zorg die niet binnen zes weken noodzakelijk is. De ziekenhuizen in regio West waren al opgeschaald met het aantal bedden voor COVID-patiënten. De piek in de ziekenhuisbezetting wordt naar verwachting in de eerste week van januari bereikt. Er zijn met directe ingang extra maatregelen nodig om de acute zorg in de komende tijd te kunnen waarborgen.

Meer hierover lees je in het bericht van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West.

Wat betekent dit voor een geplande operatie?

Wanneer een operatie niet doorgaat, dan worden patiënten hierover persoonlijk geïnformeerd. Als patiënten niets van ons horen, gaat de operatie gewoon door.

Zorg op de polikliniek

De maatregel voor de polikliniek blijft gehandhaafd: poliklinische afspraken vinden daar waar mogelijk telefonisch, of op een later tijdstip plaats. Wanneer een poli-afspraak niet doorgaat, dan worden patiënten hierover persoonlijk geïnformeerd. 

In het LUMC: spreekuren en urgente zorg gaan gewoon door

Het LUMC heeft de afgelopen tijd de planbare, reguliere zorg al voor een groot gedeelte afgeschaald. Acute zorg, en andere zorg zoals transplantaties of oncologische zorg laten we zoveel mogelijk doorgaan. Ook de poli’s blijven geopend. Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd als hun behandeling uitgesteld wordt. U hoeft ons hierover niet te bellen.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.