Benefietavond WAKZ groot succes

17 mei 2019• PERSBERICHT

De benefietavond die de LUMC Vrienden Stichting donderdagavond 16 mei organiseerde voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), was een groot succes. De ruim 100 gasten brachten samen een mooi bedrag bijeen van ruim 24.000 euro.

In een gemoedelijke ambiance genoten de gasten van een driegangendiner, Leids entertainment en een veiling. Onder de bezielende leiding van veilingmeester Wiltfried Idema kon men onder meer bieden op mooie kunstwerken van Casper Faassen, voetbalshirts en knuffels. De opbrengst zal ten goede komen aan de verbouwing van het WAKZ.

Een kindvriendelijke en stressvrije polikliniek

Kinderen ervaren veel stress bij hun bezoek aan het ziekenhuis. Zowel tijdens de behandeling als tijdens het wachten. Wanneer kinderen en ouders minder stress ervaren, nemen zij meer informatie op van de arts en kan de behandeling en controle effectiever uitgevoerd worden. Dit komt het welzijn van de kinderen ten goede. Dat is de reden dat het WAKZ  een plan heeft opgesteld voor een passende, stressvrije inrichting van ons kinderziekenhuis. In 2019 start de verbouwing voor een kindvriendelijke en stressvrije polikliniek, die het thema Stad zal krijgen. Lees meer of draag zelf ook bij aan een kindvriendelijke omgeving

De LUMC Vrienden Stichting bedankt iedereen die aan het succes van deze avond heeft bijgedragen.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.