Vitality and Ageing en Biomedical Sciences bovenaan in Keuzegids Masters

5 maart 2019• NIEUWSBERICHT

De Leidse masteropleiding Vitality and Ageing is dit jaar beoordeeld als topopleiding in de Keuzegids Masters. Ook Biomedical Sciences aan de Universiteit Leiden staat op de eerste plaats. Farmacie stijgt naar de tweede plaats en tussen de masteropleidingen Geneeskunde is opnieuw weinig kwaliteitsverschil.

De master Vitality and Ageing wordt door de studenten het best gewaardeerd op de onderdelen praktijkgerichtheid, studeerbaarheid en intensieve begeleiding. Daarmee komt V&A binnen deze categorie als hoogste voltijds universitaire master naar boven. En steekt met kop en schouders uit boven de directe concurrenten.

Biomedical Sciences

Biomedical Sciences eindigt als de sterkste biomedische opleiding in Nederland op de eerste plaats. Vooral op de aspecten praktijkgerichtheid, programma, toetsing en docenten beoordelen de studenten de opleiding in Leiden het hoogst.

Farmacie

Bij de master Farmacie wordt over de hele linie veel verbetering bemerkt, vooral op het gebied van studeerbaarheid. Studenten beoordelen de opleiding Farmacie in Leiden landelijk het best op het gebied van praktijkgerichtheid.

Geneeskunde

Tussen de masteropleidingen Geneeskunde is net als vorig jaar opnieuw relatief weinig kwaliteitsverschil. Alle opleidingen Geneeskunde liggen qua score dicht bij elkaar.

Meer informatie vindt u in de Keuzegids Masters 2019.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.