Koninklijke onderscheiding voor dr. Philomeen Weijenborg

12 april 2019• NIEUWSBERICHT

Dr. Philomeen Weijenborg, gynaecoloog en hoofd van de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie, is op vrijdag 12 april 2019 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving het lintje na afloop van het afscheids-symposium.

Seksuologie

Philomeen Weijenborg is ruim 30 jaar aan het LUMC verbonden geweest. Binnen de gynaecologie is zij altijd zeer actief geweest in het ontwikkelen van richtlijnen op het gebied van de seksuologie en psychosomatische gynaecologie. Omdat zij vond dat de seksuologie professioneler op de kaart gezet moest worden dan het werken op de zolderkamer van de gynaecologie, heeft zij zich jaren lang hard gemaakt voor een polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie op het LUMC. Na jaren onderhandelen, werd ruim 25 jaar geleden in 1992 de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het LUMC geopend.

Lotgenoten

Naast haar wetenschappelijke en meer bestuurlijke werkzaamheden, heeft Weijenborg zich altijd actief ingezet voor verschillende lotgenoten groepen. Zo organiseert zij de jaarlijkse MRK-dag, waarop vrouwen met het MRK syndroom, familie en vrienden welkom zijn.

Weijenborg’s werkzaamheden zijn de afgelopen jaren niet ongezien voorbij gegaan. In 2014 ontving zij de van Emde Boas van Ussel Prijs en in 2017 ontving zij zowel de Hektor Treub Prijs als de Zeldzame Engel Award.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.