LUMC meest aantrekkelijke non-profit werkgever van Nederland

4 april 2019• NIEUWSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is door uitzendbureau Randstad voor de vierde keer uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland in de non-profit sector. Dit op basis van het Randstad Employer Brand Research, waarbij 4.306 bedrijven in 32 landen met elkaar zijn vergeleken. Volgens het onderzoek is het LUMC een uitdagende werkomgeving met een hoge mate van kennisuitwisseling.  

Veilige leercultuur

Het LUMC werd in 2015 voor het laatst verkozen tot beste werkgever in de non-profitsector. Dit jaar waarderen medewerkers vooral dat het LUMC werk maakt van een veilige leercultuur, waarbinnen de professionals elkaar intellectueel uitdagen om tot steeds betere oplossingen voor de gezondheidszorg te komen. Dat laatste is dan ook de belangrijkste motivatie voor medewerkers om bij het LUMC te werken: het verschil kunnen maken in de gezondheid van mensen. 

Een eerlijk verhaal

Algemeen directeur van Randstad Dominique Hermans is zeer te spreken over het LUMC en KLM, de winnaar in de profitsector. “Deze organisaties laten zien hoe je het verschil maakt in de huidige, krappe arbeidsmarkt. Steeds vaker is het de werknemer die iets te kiezen heeft. Dat vraagt van werkgevers dat ze talentvolle mensen moeten verleiden om bij hen te komen werken. Dat doe je niet alleen met goede arbeidsvoorwaarden, maar ook met een overtuigend en eerlijk verhaal. Dat moet vervolgens wel overeenkomen met wat mensen in de praktijk ervaren wanneer ze bij je gaan werken.” 

Randstad Employer Brand Research

In Nederland onderzocht Randstad de aantrekkelijkheid van in totaal 471 Nederlandse bedrijven. In het onderzoek beoordeelden werkenden en niet-werkenden werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Meer dan 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar werden bevraagd. Het is de tiende keer dat Randstad dit onderzoek uitvoert.

Wilt u meer weten over het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever? Het Randstad Employer Brand Research is online volledig terug te lezen.  

Foto: HR-directeur van het LUMC Jeanneke van Meulebrouck met de Randstad Award voor de beste werkgever non-profit.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.