Symposium | Zorg voor ouderen met een Islamitische achtergrond

AMAN artsen, SOOL en Activite organiseren het symposium “Zorg voor ouderen met een Islamitisch achtergrond” op woensdag 29 mei 2024!

Details

  • Locatie
    LUMC, collegezaal 5
  • Organisator
    AMAN artsen, SOOL, Activite

Omschrijving

Een steeds groter percentage van de Nederlandse bevolking heeft een migratieachtergrond, waarvan een aanzienlijk deel de Islam als religie hanteert. De voornamelijk eerste generatie migranten hebben een gerespecteerde leeftijd bereikt. Zij wordt oud, ziek en kwetsbaar. Hun opvattingen en onderliggende waarden, en daaruit voortvloeiende wensen over passende zorg, verschillen nogal eens van dominante Nederlandse opvattingen.

De verleende zorg sluit mede daarom vaak niet aan bij het beeld dat zij hebben van goede zorg, of bij hun wensen in de laatste levensfase. Dat leidt niet alleen tot onvrede bij de patiënt en diens familie, maar ook bij zorgverleners. Die voelen die zich onvoldoende toegerust om goede zorg te bieden.

Tijdens deze interactieve nascholing wordt kennis gedeeld over zorg voor ouderen met een Islamitisch achtergrond. Met behulp van persoonlijke verhalen, casuïstiek uit de praktijk en filmfragmenten nemen we u mee in de belevingswereld van met name de moslimgemeenschap. Het doel hiervan is om mensen te laten begrijpen wat de achtergrond is van bepaald gedrag en hoe u hiermee om kan gaan

Zie bijgaande flyer (pdf) voor meer informatie over de sprekers en de onderwerpen die aan bod komen. Deelname aan het symposium is kosteloos en inclusief een halal buffet.