Boerhaave Nascholing | Training perifeer vaatlijden - enkel-arm-index (EAI)

In deze training leert u het juiste onderscheid te maken bij patiënten die last hebben van pijn in hun benen. Moeten ze naar de tweede lijn, of is een behandeling in de eerste lijn ook mogelijk?

Details

  • Locatie
    LUMC Gebouw 3
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Als huisarts, medische ondersteuner of specialist (in opleiding) wilt u patiënten met Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) direct van de juiste behandeling voorzien. In deze training leert u het juiste onderscheid te maken bij patiënten die last hebben van pijn in hun benen. Moeten ze naar de tweede lijn, of is een behandeling in de eerste lijn ook mogelijk?

Perifeer Arterieel Vaatlijden

Bij pijn in de benen wordt vaak gedacht aan PAV. Het komt nog vaak voor dat patiënten met pijn in hun benen naar de tweede lijn worden doorverwezen, terwijl een goede behandeling net zo goed in de eerste lijn kan plaatsvinden.

Enkel-arm-index

Het is een kunst om in de eerste lijn de patiënten uit te lichten die PAV hebben, een goede therapie in te stellen en ze waar nodig door te verwijzen naar de tweede lijn. Een instrument dat u kan helpen om een goede diagnose te stellen is de enkel-arm-index (EAI). Tijdens deze praktische nascholing wordt veel tijd ingeruimd om hiermee te oefenen.

Stel de juiste diagnose bij pijn in de benen

Na het volgen van deze nascholing weet u:

  • PAV in de eerste lijn op een juiste wijze te diagnosticeren;
  • welke patiënten met PAV op welke wijze in de eerste lijn kunnen worden behandeld en gecontroleerd;
  • welke patiënten moeten worden verwezen naar de vaatchirurg en wat deze vaatchirurg met deze patiënten doet.

Doelgroepen

Deze training is bestemd voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, physician assistants, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners en doktersassistenten.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Training perifeer vaatlijden - enkel-arm-index (EAI) 2024