Boerhaave Nascholing | Hart- en longgeluiden

De cursus Hart- en longgeluiden is een nuttige update van uw kennis en vaardigheden van de diagnostiek door middel van auscultatie van hart en longen.

Details

  • Locatie
    LUMC, collegezaal 5
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Als praktiserend huisarts, specialist ouderengeneeskunde, physician assistant, verpleegkundig specialist of praktijkondersteuner luistert u dagelijks aan hart en longen van uw patiënten. Toch is het interpreteren van de bevindingen niet altijd eenvoudig. Als u uw kennis hieraangaande nog eens systematisch wil opfrissen meldt u dan aan voor de cursus Hart- en longgeluiden 2024.

Wat is het vervolg bij het vinden van een afwijkende auscultatie?

De cursus Hart- en longgeluiden is een nuttige update van uw kennis en vaardigheden van de diagnostiek door middel van auscultatie van hart en longen. Naast het stellen van de diagnose leert u ook wat de consequenties van uw bevindingen zijn en wordt u wegwijs gemaakt in het vervolg zodat u uw patiënt optimaal kunt voorlichten.

Interactief oefenen in werkgroepen

Na een plenair ochtendprogramma volgt een middagprogramma met workshops in twee verschillende niveaus; beginners en gevorderden. Onder deskundige begeleiding gaat u interactief aan de slag met relevante casuïstiek toegespitst op uw vakgebied. Hierbij krijgt u de kans om de net geleerde theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

Doelgroep

Huisarts, specialist ouderengeneeskunde, physician assistant, verpleegkundig specialist, praktijkondersteuner

Meer informatie

Boerhaave Nascholing | Hart- en longgeluiden