Boerhaave Nascholing | Gynaecologie en verloskunde in 'low and middle income countries'

Bent u als arts (of in opleiding tot) internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde, verloskundige, gynaecoloog van plan klinisch te gaan werken in een “low-resource setting”? Dan is deze cursus onmisbaar als voorbereiding.

Details

  • Locatie
    LUMC, collegezaal 4
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

In deze cursus staan we uitgebreid stil bij de context specifieke situaties van verloskunde en gynaecologie in omgevingen met beperkte middelen. De presentatie, diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende situaties die u kent uit de Nederlandse praktijk kunnen vragen om een andere benadering in een andere setting. Denk bijvoorbeeld aan sectio caesarea, miskraam en screening van het cervixcarcinoom. Deze verschillen in behandelingen kunnen daarbij ook verklaard worden door verschillen in epidemiologie, maar ook in beschikbaarheid van (human) resources. Hier staan we uitgebreid bij stil, waarbij ook de ethische kant ruimschoots aan bod komt.

Er wordt ingegaan op het belang van context in de lokale klinische praktijk, en er worden praktische vaardigheden getraind die van pas kunnen komen bij het werk in LMIC-landen.

Theorie en praktijk

We proberen u onder te dompelen in context specifieke gezondheidszorg. In de ochtend zal er een gevarieerd programma zijn over obstetrische en gynaecologische situaties of aandoeningen die veelvuldig voorkomen en onderdeel zijn van gangbare gynaecologische of verloskundige zorg in lage en middeninkomenslanden. De middag is ingeruimd voor praktisch onderwijs. Hands on practica over verloskundige acute situaties.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Gynaecologie en verloskunde in 'low and middle income countries'