Boerhaave Nascholing | Chirurgische anatomie van het hoofd-halsgebied

Maak in deze tweedaagse cursus kennis met een nieuwste operatiemethodiek. Nauwkeurige anatomische kennis en secure preparatietechniek staan hierbij centraal.

Details

  • Locatie
    LUMC
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Bij behandelingen in het hoofd-halsgebied wilt u de patiënt natuurlijk zo efficiënt mogelijk helpen. Om preoperatieve schade en post-operatieve morbiditeit te minimaliseren, maakt u in deze tweedaagse cursus (20 en 21 juni 2024) kennis met een nieuwste operatiemethodiek. Nauwkeurige anatomische kennis en secure preparatietechniek staan hierbij centraal.

Aan de slag met klinische voorbeelden

Het theoretische deel van deze cursus wordt geïllustreerd met klinische voorbeelden uit de ervaringswereld van verschillende docenten. In het bijzonder besteden zij aandacht aan chirurgisch-anatomische complicaties. Daarnaast gaat u in de snijzaal van het Leids Universitair Medisch Centrum vooral zelf aan de slag in de verschillende practica.

De deelnemers ontvangen voorafgaand aan de cursus het cursusboek. De presentaties van de sprekers zijn de komende drie jaar beschikbaar op de website van Boerhaave Nascholing.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor (algemeen) chirurgen, KNO-artsen, MKA-chirurgen, plastisch chirurgen en voor hen die voor één van deze specialismen in opleiding zijn.

Cursuscommissie

  • voorzitter, Dr. Abbey Schepers
  • Dr. Ton Langeveld
  • Prof. dr. Richard van Merkesteyn

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Chirurgische anatomie van het hoofd-halsgebied