Boerhaave Nascholing | Jonge zwangerschapscomplicaties

Hoe moet u als beginnend gynaecoloog handelen bij een miskraam, extra-uteriene graviditeit en hyperemesis gravidarum, of complicaties na een zwangerschapsafbreking? In deze cursus bespreken we veelvoorkomende praktijkvoorbeelden, waardoor u leert hoe met deze situaties om te gaan.

Details

  • Locatie
    LUMC, collegezaal 4
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Als gynaecoloog in opleiding komt u veel in aanraking met jonge zwangerschapscomplicaties bij patiënten. Hoe moet u als beginnend gynaecoloog handelen bij een miskraam, extra-uteriene graviditeit en hyperemesis gravidarum, of complicaties na een zwangerschapsafbreking? In deze cursus bespreken we veelvoorkomende praktijkvoorbeelden, waardoor u leert hoe met deze situaties om te gaan.

Doelgroep

Tijdens deze eendaagse cursus, voor 1e en 2e-jaars AIOS gynaecologie, krijgt u de meest actuele kennis over jonge zwangerschapscomplicaties. U kunt ook aan dit programma deelnemen als u werkzaam bent als verloskundig of IVF/fertiliteits arts.

Expertise bij zwangerschapscomplicaties

Bij jonge zwangerschapscomplicaties is vaak laagcomplexe zorg nodig, maar in sommige situaties is ook speciale expertise vereist. Tijdens de cursus gaat u uitgebreid in op het beleid bij veelvoorkomende zwangerschapscomplicaties. Ook spelen communicatieve vaardigheden voor het voeren van slecht nieuws gesprekken en het bieden van emotionele ondersteuning bij patiënten met zwangerschapscomplicaties een grote rol.

Aan de slag met veelvoorkomende cases

Deze cursus is theoretisch en praktisch ingedeeld. Ter voorbereiding maakt u een e-learning; de basiskennis van de fysiologie en pathologie van jonge zwangerschap wordt getoetst. Tijdens de cursusdag gaan we dieper in op de cases uit de e-learning. In werkgroepen traint u uw vaardigheden door hands-on oefeningen met echoscopie, laparoscopie en gesprekstechnieken. Aan het einde van de dag toetsen we de kennis opnieuw aan de hand van een korte quiz.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Jonge zwangerschapscomplicaties