Boerhaave Nascholing: Blended cursus - Diagnostiek en behandeling van cutane lymfomen

Deze nieuwe cursus richt zich op het multidisciplinaire karakter van de zorg rondom diagnostiek en behandeling van cutane lymfomen.

Details

 • Locatie
  LUMC
 • Organisator
  Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Deze nieuwe cursus richt zich op het multidisciplinaire karakter van de zorg rondom diagnostiek en behandeling van cutane lymfomen. De zorg voor cutane lymfomen is immers complex door de verscheidenheid aan ziekte-entiteiten, de diversiteit aan behandelingen en het multidisciplinaire karakter van deze specifieke zorg.

Het LUMC is een landelijk en internationaal expertisecentrum op het gebied van cutane lymfomen. Onze experts delen graag hun kennis en daarom hebben zij deze unieke nieuwe cursus ontwikkeld. De cursus bestaat uit een combinatie van voorbereidende e-modules en fysiek onderwijs. Omdat de focus van de cursus ligt op het multidisciplinaire karakter van de patiëntenzorg, bestaat de doelgroep uit het hele multidisciplinair team.

Aan de hand van casussen in de e-modules doet u kennis op over en oefent u met de verschillende typen cutane lymfomen, progressie van cutane lymfomen en stadiumafhankelijke therapeutische aanpak. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan nieuwe ontwikkelingen in het therapeutisch management. Tijdens de fysieke cursusdag breidt u vervolgens uw kennis uit.

Online voorbereiding

Voorafgaand aan de cursusdag op 24 november maakt u 4 korte e-learning modules van ongeveer 45 minuten. Na deze modules volgt een toets van circa 30 minuten.

Doelgroep

Dermatologen, pathologen, radiotherapeut-oncologen, hematologen en artsen in opleiding voor deze specialismen. Physician assistants en verpleegkundig specialisten zijn ook van harte welkom.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door de NVVP en NVDV: 4 punten voor de cursusdag op 24 november 2023.

Cursuscommissie

Deze cursus is samengesteld door:

 • Dr. P.M. Jansen, patholoog, LUMC
 • Dr. K.D. Quint, dermatoloog, LUMC
 • Dr. A.M.R. Schrader, patholoog, LUMC
 • Prof. dr. M.H. Vermeer, dermatoloog, LUMC
 • Prof. dr. R. Willemze, dermatoloog, LUMC

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Diagnostiek en behandeling van Cutane Lymfomen 2023