Van Krevelenlezing: FACT

In deze lezing maakt u kennis met het FACT (Flexible Assertive Community Treatment) werken, de vertaling naar de jeugd en krijgt u inzicht in waarom het FACT werken het verschil kan maken.

Details

  • Locatie
    Online
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Er zijn veel jongeren in Nederland met ernstige psychiatrische problematiek die binnen het reguliere poliklinische zorgaanbod niet of onvoldoende in zorg komen. Voor deze jongeren is het FACT-team een uitkomst.

FACT

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Dit is een in Nederland ontwikkeld zorgmodel, gebaseerd op het oorspronkelijke Amerikaanse ACT-model. Vanuit het FACT-team wordt behandeling en ondersteuning geboden aan mensen met ernstige psychiatrische problematiek die ook complexe maatschappelijke problemen ervaren. De behandeling en begeleiding richt zich op verschillende hersteldomeinen: psychische en somatische symptomen, bevorderen van maatschappelijk functioneren en sociale participatie en het realiseren van persoonlijk herstel en kwaliteit van leven. Zorg gebeurt op maat, in samenspraak met de betrokkene en zijn netwerk.

FACT Jeugd is een zorgmodel voor geïntegreerde behandeling van kinderen en jongeren (0-23 jaar) met ernstige psychiatrische aandoeningen die vastlopen op meerdere levensgebieden. Door een stapeling van problemen vallen deze jongeren vaak tussen wal en schip en worden ze onvoldoende geholpen door poliklinische zorg.

Met FACT werken het verschil maken

In deze Van Krevelenlezing laten we u graag kennismaken met het FACT werken, de vertaling naar de jeugd en geven we u inzicht in waarom het FACT werken het verschil kan maken.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Van Krevelenlezing