Opleiding tot IC-/ ICK-verpleegkundige

Zoek je een nieuwe uitdaging? Wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige?  Dan kun je bij ons terecht voor de vervolgopleiding tot IC-/ ICK-verpleegkundige.      

Je volgt bij ons opeenvolgend de  IC-opleiding volwassenen (ICV) en de IC-opleiding kinderen (ICK).

Bij een aanstelling van minimaal 32 uur duurt de ICV 18 maanden en de ICK 10 maanden. Beide opleidingen worden afgesloten met een CZO-erkende diploma.

Competenties en vrijstellingen

De opleiding is competentiegericht, afhankelijk van je vooropleiding worden vrijstellingen verleend. Ben je al in het bezit van een ICV-diploma dan volg je alleen de ICK-module met de bijbehorende stages, en vice versa.

Stages

Gedurende de opleiding heb je een aanstelling op een van de IC-units. Tijdens de ICK-opleiding heb je een aanstelling op de IC Kinderen en loop je stages in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Interesse? 

Lees hier meer over de Intensive Care en de verhalen van ic-verpleegkundigen. En hier wat collega's vertellen over hun werk in het LUMC.

Meer informatie over deze opleiding en andere verpleegkundige (vervolg)opleidingen vind je bij opleidingenlumc.nl.

Heb je interesse om deze opleiding te volgen, wil je meer informatie of wil je komen kijken? Neem dan contact met ons op via het secretariaat Intensive Care.

Als je wilt solliciteren dan verwachten we dat je vooraf een dag meeloopt op de IC. Neem hiervoor contact met ons op via het secretariaat Intensive Care.