Prijzen, benoemingen en subsidies

21 januari 2021
leestijd
Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Daarnaast worden ze vanwege hun kennis en expertise vaak gevraagd voor belangrijke posten, zowel nationaal als internationaal. Wij laten u graag zien wie er recent is beloond met een mooie prijs, subsidie of benoeming.

‘Geef XLA geen tijd’ genomineerd voor de Medische Inspiratorprijs

LUMC’ers Maartje Blom, Dagmar Berghuis en Mirjam van der Burg zijn genomineerd voor de Medische Inspiratorprijs van ZonMW met hun project ‘Geef XLA geen tijd’. Hun doel? XLA de hielprik in krijgen.
Je kan dit onderzoek steunen door op hen te stemmen.

Een vroege opsporing van XLA via de hielprik bespaart ouders en patiënten veel leed. Kinderen met de afweerstoornis XLA hebben vanaf jonge leeftijd al ernstige infecties. Met een vroege diagnose kan er direct gestart worden met behandeling. Zo worden ernstige infecties en restschade aan het lichaam voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.xla.nu of op de website van ZonMW.

Breng je stem uit

Er strijden nog twee andere projecten mee om de prijs. De hoofdprijs van 100.000 euro wordt uitgereikt aan het project met de meeste stemmen. Het bedrag komt ten goede aan het onderzoek. Wil je Maartje, Dagmar en Mirjam helpen? Breng dan je stem uit via de website van ZonMW.