Poli Apotheek LUMC

Poli Apotheek LUMC heeft een ruim assortiment geneesmiddelen, afgestemd op de specialistische behandelingen van het LUMC. Na uw opname, dagbehandeling of bezoek aan de polikliniek, kunt u hier uw medicijnen halen. Ook verbandproducten, hulpmiddelen en zelfzorgmiddelen zijn verkrijgbaar.

Locatie

Poli Apotheek LUMC

Postadres: Poli Apotheek LUMC, postzone C0-14, Postbus 9600, 2300 RC Leiden
Bezoekadres: Poli Apotheek LUMC, Albinusdreef 2, locatie C0-14 (routenummer: 10), 2333 ZA Leiden

Poli Apotheek LUMC vindt u op de begane grond van het LUMC-hoofdgebouw.

plattegrond locatie van Poli Apotheek LUMC

Poli Apotheek LUMC is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. 

Buiten de openingstijden van de Poli Apotheek kunt u alleen in spoedeisende gevallen gebruik maken van een van de dienstapotheken in de omgeving. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland.

Contact

Herhaalrecepten: bestelling-geneesmiddelen@lumc.nl | Fax. 071-5266280

Infuustherapie thuis: infuustherapie@lumc.nl | Tel. 071- 526 5400, toets 2 

Vragen over uw bezorging: infuustherapie@lumc.nl | Tel. 071- 526 5400, toets 3

Vragen over uw factuur: facturatie_pa@lumc.nl | Tel. 071- 526 5400, toets 4

Overige vragen: poli-apotheek@lumc.nl | Tel. 071-5265400, toets 5

24/7 Medicijnen Afhaalservice

Wanneer u bepaalde medicatie chronisch gebruikt kunnen we deze voor u klaarzetten in onze 24/7 Medicijnen Afhaalservice. Dit kunnen zowel gekoelde als niet-gekoelde geneesmiddelen zijn. U kunt dan zelf op een voor u geschikt tijdstip u medicatie ophalen zonder dat u moet wachten in de apotheek.

Dat is handig wanneer u regelmatig in het LUMC komt of wanneer u werkzaam bent in het LUMC.

Zodra het medicijn in de 24/7 Medicijnen Afhaalservice geplaatst is, krijgt u van ons een sms en/of emailbericht en heeft u 4 dagen de tijd om het pakket op te halen. Na deze tijd wordt het pakket verwijdert uit de afhaalkluis en kunt u het pakket gedurende enkele dagen afhalen tijdens openingstijden in de Poli apotheek LUMC. 

Ticketzuil

Als u onze apotheek bezoekt, vragen we u om een ticket te trekken bij de ticketzuil.  Volgt u de aanwijzingen op de ticketzuil zo goed mogelijk op en vraag om hulp indien nodig. Svp niet meerdere tickets trekken.

Via de schermen in en buiten de apotheek kunt u zien wanneer u aan de beurt bent.

We proberen alle bezoekers zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Het kan zijn dat u merkt dat iemand later binnenkomt, maar eerder geholpen wordt. Deze persoon komt dan waarschijnlijk iets ophalen wat al klaar staat en dat helpt ons om de wachttijden te verkorten. 

Inloopspreekuur 

Dinsdag en vrijdag: 14.00 - 15.00 uur.

Apothekers: mevr. drs. V.M.M. Meijs, dhr. A.D. Levens MSc, dhr. M.H.N. van der Werf MSc, mevr. L.S.B. Huwae MSc.

Privacy 

Tijdens uw bezoek aan Poli Apotheek LUMC houden wij zoveel mogelijk rekening met uw privacy. Desgewenst kunt u in een afgesloten spreekkamer een gesprek voeren met onze medewerkers. 

Medicijnen worden vaak voor u opgehaald of aan de deur ontvangen, door een door u aangewezen derde persoon. Omdat we de noodzaak daarvan niet altijd goed kunnen inschatten, leveren we vanuit onze zorgplicht de medicatie af aan deze derde persoon. Indien u daar bezwaar tegen heeft, verzoeken wij u om dat aan ons kenbaar te maken. We maken dan een notitie in uw dossier.

Om goede farmaceutische zorg te kunnen verlenen, leggen wij persoonsgegevens vast. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe we hoe we dat doen en hoe uw gegevens beveiligd zijn.

Logo HKZ-keurmerk

Poli Apotheek LUMC beschikt over het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Dit keurmerk wordt aan apotheken verstrekt die hun zaken goed op orde hebben, de klant principieel centraal stellen en voortdurend werken aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.