Verpleegkundige Transplantatie Centrum

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij als verpleegkundige werken bij één van de zeven transplantatiecentra van Nederland? En wil je met onze ambitieuze afdeling meegroeien? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Werken in een multidisciplinair team
• Het continu verbeteren van de zorg binnen het Transplantatie Centrum
• Werken met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep
• Veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling 

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige bij het Transplantatie Centrum ben je medeverantwoordelijk voor de zorg rondom de screening, de orgaantransplantatie en de bijbehorende nazorg van de patiënt. Je begeleidt de patiënt dan ook bij het gehele proces en krijgt te maken met complexe zorgvragen. Denk bijvoorbeeld aan de transplantatie van de eilandjes van Langerhans, levertransplantaties en nier- of (nier)pancreas transplantaties. Deze patiënten hebben intensieve zorg nodig waarbij er zowel op jouw chirurgische als internistische kennis een beroep wordt gedaan. Complexe en uitdagende zorg dus! Daarbij is de klinische blik van de verpleegkundige op onze afdeling onmisbaar en staat de samenwerking tussen arts en verpleegkundige centraal. We zijn dan ook een multidisciplinair team vanuit de afdelingen Maag-, Darm- en Leverziekten, Nefrologie en Transplantatie Chirurgie, waarbij arts en verpleegkundige gezamenlijk de visite en zorg rond om de patiënt verzorgen. We streven naar een continue verbetering van de kwaliteit van zorg en je participeert hierin door ideeën aan te dragen en individueel of in groepsverband uit te werken. Kortom: een dynamische functie waarbij jij de ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

Wat vragen wij?

De kandidaat die wij zoeken heeft een diploma mbo- of hbo-V. Je bent een teamspeler maar functioneert zelfstandig ook uitstekend. Daarnaast ben je servicegericht naar patiënten en familie en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Omdat je werkt onder wisselende omstandigheden, is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Tevens beschik je over een ontwikkelde klinische blik. Tot slot ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis zelfkennis. Hebben we het over jou? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

Je kan ook ver voor de sluitingsdatum solliciteren; wij nemen dan eerder contact met je op! Voor deze vacature zullen wij twee referenties opvragen.  

Wil jij een kijkje achter de schermen? En zien wat het werk als verpleegkundige bij het Transplantatie Centrum inhoudt? Bekijk onze afdelingsfilm en Instagram Takeover .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Annemieke Hoek

Annemieke Hoek

"Het hele traject rondom een transplantatie vind ik mooi. Mensen gaan hier soms helemaal opgebloeid weg."

Je werkplek

Het Transplantatie Centrum is een verpleegafdeling die sinds anderhalf jaar in het LUMC gevestigd is. In die tijd zijn we uitgegroeid naar 24 bedden en verwachten we komend jaar verder te groeien! Hier worden patiënten opgenomen voor de zorg rondom (gecombineerde) transplantaties van nieren, lever, pancreas of Eilandjes van Langerhans. Voor de transplantaties van Eilandjes van Langerhans zijn wij uniek in Nederland en het enige academische centrum dat deze procedure uitvoert. Daarnaast worden ook de patiënten opgenomen die in het verleden een orgaantransplantatie hebben ondergaan en nu een andere zorgvraag hebben. Je verleent daardoor zowel chirurgische als interne verpleegkundige zorg. De zorg binnen het Transplantatie Centrum is ingericht vanuit Value Based Healthcare en een intensieve multidisciplinaire samenwerking.

Carrière in het LUMC

Wij vinden het belangrijk dat je je als verpleegkundige op onze afdeling kunt blijven ontwikkelen en ontplooien en we geven je dan ook de ruimte om verschillende trainingen en opleidingen te volgen. Daarbij vinden we jouw inbreng belangrijk en stimuleren we het meedenken. Voor ambitieuze verpleegkundigen bieden wij doorgroeimogelijkheden in de functie van seniorverpleegkundige en/of expertverpleegkundige. Maar ook de functie van Nurse Practitioner en Physician Assistent behoren tot de mogelijke doorgroeimogelijkheden.

Contact: Emilie Ten Horn, verpleegkundig manager Transplantatie Centrum
071 529 89 47

Solliciteren