Arts-onderzoeker Reumatologie

Medisch & klinisch

Je functie

Wil jij je inzetten voor verschillende lopende onderzoeken naar de behandeling van artritis? Ben je afgestudeerd als arts en heb je affiniteit met klinisch wetenschappelijk onderzoek? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Je gaat aan de slag als arts-onderzoeker op de afdeling Reumatologie
• Je bent verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van klinisch wetenschappelijk onderzoek
• Je draagt bij aan verschillende lopende onderzoeken naar de behandeling van artritis
• Je analyseert de onderzoeksgegevens en rapporteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen

Wat ga je doen?

Als arts-onderzoeker op de afdeling Reumatologie ben je verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je gaat bijdragen aan verschillende lopende onderzoeken naar de behandeling van artritis. Je informeert artsen en patiënten over de achtergrond en inhoud van het onderzoek. Ook begeleid je patiënten die aan het onderzoek deelnemen, met aandacht voor eventuele bijwerkingen van medicijnen en ziekteactiviteit. Je analyseert de onderzoeksgegevens en rapporteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen. Je gaat werken in een team met andere arts-onderzoekers die aan vergelijkbare onderzoeken bezig zijn. Je begeleiders bij het onderzoek zijn een ervaren reumatoloog/onderzoeker, dr C.F. Allaart, en een postdoc, dr S.A. Bergstra.

Wat vragen wij?

Je bent afgestudeerd als arts, en hebt affiniteit met klinisch wetenschappelijk onderzoek en directe patiëntenzorg. Je kunt internistisch redeneren en hebt kennis van statistiek. Niet alleen ben je teamspeler met goede contactuele eigenschappen, maar ook kun je zelfstandig werken. Je kunt je goed uitdrukken in Nederlands en Engels, ook op schrift.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week en krijgt een aanstelling voor de duur van het project (met uitzicht op een promotietraject van drie jaar). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 4.707,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC).

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden. Ook het geven van een presentatie kan tot de procedure behoren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Franca Witjas

“Je hebt hier eindeloos veel mogelijkheden om van elke dag een nieuwe ervaring te maken.”

Je werkplek

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Wij combineren persoonlijke zorg voor onze patiënten met wetenschappelijk onderzoek om deze zorg steeds verder te verbeteren. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen, en het Center for World University Rankings plaatste de afdeling op nummer één. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met stafleden, assistenten in opleiding tot reumatoloog, verpleegkundigen, de onderzoekscoördinator, het datacentrum en de secretaresses, en met andere promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Je neemt deel aan wekelijkse overlegmomenten en besprekingen van zowel wetenschappelijke als patiëntgebonden activiteiten, met stafleden, arts-assistenten en promovendi. De afdeling Reumatologie bestaat uit verschillende subafdelingen waaronder een grote polikliniek, de afdeling Reumatologie Ambulante Zorg, voor uitgebreidere diagnostiek en zorg(paden) voor patiënten met diverse reumatologische aandoeningen, de Clinical Research Unit en het wetenschappelijk laboratorium.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: mevrouw dr. C.F. Allaart, internist, afdeling Reumatologie
071 526 34 23

Solliciteren