Researchverpleegkundige/Verpleegkundig Teamleider Reumatologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Als researchverpleegkundige ben je medeverantwoordelijk voor de opstart en uitvoer van klinisch studies op het gebied van reumatologische aandoeningen. Tevens ben je verantwoordelijk voor het geven van de dagelijkse leiding aan het team Reumatologie Ambulante Zorg (RAZ) en Clinical Research Unit (CRU). Ga jij deze uitdaging aan?

In het kort

• Je werkt mee aan klinische studies op het gebied van reumatische aandoeningen in een team met vijf verpleegkundig onderzoeksmedewerkers
• In deze rol werk je actief samen met studiecoördinatoren en de medisch supervisor
• Daarnaast geef je ook leiding aan het CRU- en RAZ-team.
• Voor het management en collega’s ben je het eerste aanspreekpunt

Wat ga je doen?

Op de afdeling Reumatologie heb je een afwisselende en uitdagende baan als researchverpleegkundige en verpleegkundig teamleider. Zo voer je als researchverpleegkundige in het CRU-team diverse onderzoek gerelateerde handelingen uit conform de ICH/GCP-richtlijnen. Je richt je voornamelijk op fase 2, 3 en 4 van wetenschappelijk onderzoek: van voorbereiding tot evaluatie. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het plannen van afspraken met patiënten, het uitvoeren van protocollair vastgelegde handelingen/metingen, het ondersteunen van onderzoekers, dossiervorming (EPD) en dataopslag (elektronisch CRF). Ook neem je soms venapuncties af en verstuur je de afgenomen samples. Je ontwikkelt werkdocumenten, zoals checklists en SOP’s. Als researchverpleegkundige heb je intensief contact met patiënten, onderzoekers, artsen en in- en externe monitoren. Daarentegen heb je in je rol als verpleegkundig teamleider juist veel contact met je collega’s en het management. Vanwege je kennis en vaardigheden ben jij voor hen het aanspreekpunt en fungeer je als spin in ’t web. Verder omvat je rol, als leidinggevende voor het CRU- en RAZ-team, met name het bewaken van werkprocessen. Indien nodig coördineer en stuur je bij en sta je klaar voor je medewerkers. Je werkt intensief samen met de studiecoördinator en de medisch supervisor van de teams Reumatologie Ambulante Zorg (RAZ) en Clinical Research Unit (CRU). Samen willen jullie deze twee teams naar een hoger niveau te brengen, waarbij je jezelf blijft ontwikkelen en je kennis deelt.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een afgeronde opleiding Verpleegkunde die daarnaast de post hbo-opleiding Researchverpleegkundige (bijna) heeft afgerond. Uiteraard ben je BIG-geregistreerd. Voor deze functie is het van belang dat je ervaring of aantoonbare affiniteit hebt met het geven van leiding en het aansturen van collega’s. Ook heb je affiniteit met mensgebonden klinisch onderzoek en heb je een up-to-date GCP-scholing (of BROK). Jouw hoofddoel is namelijk het hooghouden van de kwaliteit tijdens een klinisch wetenschappelijke onderzoek. Je bent een ondernemend type met organisatietalent. Met jouw kennis en ervaring wil je een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de twee teams. Je weet dan ook prioriteiten te stellen en je bent een flexibele teamplayer met een gezonde dosis zelfkennis. Je bent een ster in het communiceren en hebt overtuigingskracht. De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed in woord en geschrift en je hebt goede computervaardigheden. Hebben we het over jou? Dan maken we graag kennis met je!

Meer informatie

In deze functie werk je alleen in dagdiensten van maandag tot en met vrijdag. Werkdagen zijn in overleg.

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen. 

Bij vragen of voor meer informatie kun je contact opnemen met Willeke Balkenende, verpleegkundig manager, afdeling Reumatologie, telefoon: 071 529 8688 of met Jessica Vlot, studiecoördinator, afdeling Reumatologie, telefoon: 071 529 7413. Wil je liever je vragen stellen aan een CRU-verpleegkundige? Dit kan via het telefoonnummer 071 529 6730.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Jannes Olgers, thoraxverpleegkundige

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Reumatologie is opgebouwd uit verschillende afdelingen waaronder de polikliniek, de Clinical Research Unit (CRU), het wetenschappelijk laboratorium en de afdeling Reumatologie Ambulante Zorg (RAZ). Het verbeteren van zorg door het uitvoeren van klinisch wetenschappelijk onderzoek is één van de speerpunten van de afdeling, een aanpak die de afdeling internationale faam heeft opgeleverd. De CRU, met vijf verpleegkundig onderzoekmedewerkers, een studiecoördinator en een medisch manager, is een afdeling waarbij voor verschillende wetenschappelijke onderzoeken de medische gegevens worden verzameld, met als doel de patiëntenzorg bij reumatische aandoeningen te verbeteren. Artsen en verpleegkundig onderzoekmedewerkers werken intensief samen met de onderzoekers van de afdeling en vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie. Ook wordt er samengewerkt met reumatologen in de wijde omgeving. In deze samenwerking kan jij een belangrijke rol gaan spelen! Tevens geef je leiding aan het verpleegkundig team RAZ dat bestaat uit vijf (reuma)verpleegkundigen en een reumaverzorgende, vier medisch secretaressen en een ergotherapeut. De RAZ is een afdeling waar intensieve diagnostiek, behandeling en zorg worden geboden aan patiënten met reumatische aandoeningen. Door de aard van de klachten en/of de invloed daarvan op hun dagelijks functioneren hebben deze patiënten meer aandacht nodig dan tijdens poliklinische controles kan worden gerealiseerd. De reumaverpleegkundigen vervullen een centrale rol bij deze zorg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Willeke Balkenende - Reumatologie

Contact: Willeke Balkenende, verpleegkundig manager, afdeling Reumatologie
071 529 8688

Solliciteren