Researchverpleegkundige Psychiatrie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij een spilfunctie vervullen in de organisatie, voorbereiding en uitvoering van het (klinisch) wetenschappelijk onderzoek vanuit de afdeling Psychiatrie? Wil je betrokken zijn bij zowel projecten van de afdeling als internationale samenwerkingen? Dan is deze functie als researchverpleegkundige wat voor jou.

In het kort

• Je gaat aan de slag binnen een multidisciplinair team
• Je coördineert de activiteiten van het veldwerkteam dat zich richt op onder meer interviews, vragenlijstonderzoek en biologische metingen
• Je zorgt voor correcte verzameling van studiedata

Wat ga je doen?

De afdeling Psychiatrie is al jarenlang betrokken bij grote multidisciplinaire, langlopende cohortstudies (zoals NESDA en BINCO) en bij diverse andere vernieuwende nationale en internationale projecten, waaronder ook studies naar nieuwe behandelingen waaronder de PTRD-studie. Opzet en uitvoering van interviews, vragenlijstonderzoek en biologische metingen worden gedaan door een veldwerkteam van projectcoördinatoren, onderzoekers, onderzoeksverpleegkundigen en studenten. In deze spilfunctie coördineer je de activiteiten van  het veldwerkteam en denk je mee over voorbereiding en logistiek. Je informeert, motiveert en schoolt waar nodig alle betrokken disciplines. Je draagt bij aan de voorbereiding voor (lokale) medisch ethische toetsing, houdt bij lopende onderzoeken een vinger aan de pols en zorgt voor correcte verzameling van studiedata.  

Wat vragen wij?

Je hebt hbo-V op zak en hebt een opleiding tot researchverpleegkundige (bijna) afgerond. Mocht je je nog niet hebben gespecialiseerd tot researchverpleegkundige dan kun je die ook nadat je gestart bent volgen. Wel is het belangrijk dat je al eerder aan wetenschappelijk onderzoek hebt meegewerkt en een coördinerende rol ten opzichte van een groter team op je kunt nemen. Tenslotte krijg je er energie van om in een multidisciplinair team te werken. Beschrijven we jou? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

Voor deze vacature vragen we twee referenties.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Psychiatrie van het LUMC heeft gespecialiseerde poliklinieken en een open kliniek. Op beiden vinden onderzoeksactiviteiten plaats. De afdeling is volop in ontwikkeling en gespecialiseerd in advies en met name biologische behandeling bij patiënten met een therapieresistente depressie, angst-, dwang- en PTSS-klachten. We proberen nieuwe bevindingen snel hun weg naar de behandelpraktijk te laten vinden. Het veldwerkteam werkt vanuit onze polikliniek.  De afdeling is betrokken bij onderwijs en opleiding: Er wordt onderwijs gegeven aan studenten Geneeskunde en Medische Biologie en er werken arts-assistenten in opleiding tot psychiater en klinisch psychologen in opleiding.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Prof. dr. Nic van der Wee, psychiater, afdeling Psychiatrie
071-5263430

Solliciteren