Researchverpleegkundige Complexe Auto-immuunziekten

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een teamplayer die op zoek is naar een veelzijdige baan als verpleegkundige? Heb jij de ambitie om de zorg voor patiënten met complexe auto-immuunziekten te verbeteren en wil je de spil zijn in een expertisecentrum dat topzorg levert? Dan hebben wij de baan voor jou!

In het kort

• Je bent een verpleegkundige met interesse in auto-immuunziekten
• Je bent ook wetenschappelijk ingesteld
• Je komt te werken in een academische setting
• Je taken zijn tweeledig: poliklinisch en research 

Wat ga je doen?

Wij bieden jou de unieke kans om deel te worden van het expertisecentrum voor Lupus-, Vasculitis- en Complement-gemedieerde Systeemziekten (LuVaCs) van het LUMC. Als verpleegkundige zijn jouw taken tweeledig. Enerzijds houd je je bezig met het ondersteunen en coördineren van de poliklinische zorg voor patiënten met complexe auto-immuunziekten. Je bent hierbij het aanspreekpunt voor patiënten en behandelaars en onderdeel van het multidisciplinaire team, wat betekent dat je deelneemt aan het regelmatige, multidisciplinaire overleg. Je hebt een regionale en landelijke coördinatiefunctie voor verwijzingen van (studie-)patiënten naar het LUMC en het regionale overleg. Anderzijds draag je bij aan de studies die plaatsvinden in het LuVaCs expertisecentrum. Je ondersteunt onze studies, denk hierbij aan de documentatie, rapportage en logistieke ondersteuning van het onderzoek.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een ambitieuze verpleegkundige met hbo-werk- en denkniveau die wil bijdragen aan de topklinische zorg en wetenschap die in het expertisecentrum plaatsvinden. Het is belangrijk dat je goed bent in het coördineren van zorg(-verleners) en zowel zelfstandig als in een team kunt werken en weet van aanpakken. Je hebt affiniteit met systemische auto-immuunziekten, specifiek de patiëntengroep waarmee het centrum werkt. Onze samenwerking met verschillende medische disciplines spreekt jou aan. Je bent nauwkeurig en toegewijd om het wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen. Daarnaast ben je nauwkeurig en handig met MS Word, Excel, HiX-patiëntendossier en datasystemen. Je bent bereid om het BROK- (Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers) certificaat te behalen. Het is een pre als je goed overweg kunt met moderne communicatie zoals videoconferenties. Je beschikt dan ook over goede communicatieve vaardigheden.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In het LUMC is de multidisciplinaire, poliklinische zorg voor patiënten met complexe auto-immuunziekten georganiseerd in het LuVaCs-expertisecentrum, dat onderdeel is van de afdeling Nierziekten. De zorg is zowel inhoudelijk als logistiek uitdagend en er wordt veel klinisch onderzoek gedaan bij deze groep patiënten. Een van de speerpunten van het expertisecentrum is het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe behandelstrategieën voor patiënten met een ernstige vorm van auto-immuungemedieerde glomerulonefritis in het kader van systemische lupus erytematosus (SLE), ANCA-geassocieerde vaculitus (AAV) of complement-gerelateerde ziekten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Sabrina Hendriksen, manager polikliniek Nierziekten / klinisch researcher Interne Geneeskunde
071 526 28 40

Solliciteren