Researchanalist Proefdieren Oogheelkunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je nieuwsgierig naar het bestuderen van nieuwe behandelwijzen voor het netvlies, zowel bij oudere mensen als bij kinderen met netvliesaandoeningen? Houd je van het ontwikkelen van de modernste therapiemethoden op proefdieren en op gekweekte iPSC-afgeleide humane netvliezen? Dan is deze functie als researchanalist wellicht wat voor jou.

In het kort

• Je verricht onderzoek met diverse technieken en met de modernste apparatuur
• Je hebt een afgeronde HLO-opleiding of een BSc/MSc richting biologie
• Je hebt een licentie proefdierkunde artikel 12, 13f.2 of 9
• Je bent bekend met cellulair en/of moleculair biologische onderzoek
• Je beheerst de Engelse taal goed

Wat ga je doen?

Als proefdier researchanalist onderzoek je het fenotype en functie van netvliescellen. Hierbij maak je gebruik van electroretinografie, optic kinetic tracking (OKT), pupillometrie, SD-OCT/SLO imaging, digitale data- en beeldverwerking, kleine chirurgische ingrepen, immunohistochemie en cel- en moleculair biologische weefsel assays. Je past (virale) gentherapie vectoren en andere kandidaat medicijnen toe op netvliezen in vivo in proefdieren en op gekweekte iPSC-afgeleide humane netvliezen om de werkzaamheid te testen. Je doet dus diagnostische analyses en voert moleculair biologische en celbiologische analyses uit op verschillende netvliesziekte modellen. Daarbij leer je hoe je datasets moet analyseren en interpreteren. Je ondersteunt hiermee de onderzoekers in de groep die van deze analyses afhankelijk zijn.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste kandidaat die de HLO-opleiding of een universitaire BSc/MSc heeft afgerond (maar geen PhD), richting biologie met proefdieraantekening. Je hebt aantoonbare ervaring in proefdier en cel- of weefselkweek- laboratoriumwerkzaamheden, bijvoorbeeld door co-auteurschappen op publicaties. Voor enkele van de experimenten dien je over een uitstekend waarnemings- en reactievermogen te beschikken. Je bent accuraat en beschikt over planning- en organisatie talent. En tevens over goede communicatievaardigheden in het Engels en bij voorkeur in het Nederlands.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Daarnaast behoren een medische keuring en het geven van een presentatie tot de procedure.

In eerste instantie word je aangesteld voor één jaar, met uitzicht op een vast contract. Je salaris is afhankelijk van je aantoonbare onderzoekservaring en planning- en organisatietalent. Dit betekent dat je in schaal 7 of 8 conform CAO UMC wordt ingeschaald.

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

Je werkplek

Je wordt aangesteld bij de afdeling Oogheelkunde (OOG) in de sectie Retina Gen Therapie en gebruikt laboratoria binnen de afdeling Cel en Chemische Biologie (CCB). Er wordt dus nauw samengewerkt tussen OOG en CCB. De onderzoeksgroep werkt aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor netvliesaandoeningen van lab naar kliniek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Jan Wijnholds

Contact: Jan Wijnholds, associate professor en groepsleider, afdeling OOG
071 526 9269

Solliciteren