GMP Radiochemicus

Medisch & klinisch

Je functie

Voor de radiochemische GMP-faciliteit binnen de afdeling Radiologie zijn wij op zoek naar een chemicus die betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca, de productie van nieuwe en bestaande radiofarmaca volgens 'Good Manufacturing Practices' (GMP)-richtlijnen uitvoert en helpt het lab te coördineren. Ben jij de geschikte kandidaat en word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Het GMP-radiochemie laboratorium valt binnen de afdeling Radiologie waar tevens ook een organisch chemisch lab aan is verbonden. Hierbinnen worden nieuwe tracers voorbereid op klinische translatie en bereidingen uitgevoerd voor klinisch gebruik van PET tracers binnen het PET centrum/nucleaire geneeskunde.
• Samen met onderzoekers en eindgebruikers ga je duidelijke productkarakteristieken definiëren en vertalen naar een GMP-radiofarmacon dat voldoet aan de opgestelde kwaliteitsdocumenten.
• De productie van GMP-radiofarmaca wordt door jou (samen met collega’s) gerealiseerd.
Vanuit je chemische expertise werk je actief mee aan translationele onderzoeksprojecten.
• Je bent een chemicus met aantoonbare expertise in analytische, synthetisch organische en/of radio-chemische richting.
• Je hebt affiniteit met het produceren van geneesmiddelen voor klinisch gebruik.

Wat ga je doen?

Door je te richten op de ontwikkeling en het produceren van radiofarmaca voor klinische studies, functioneer je als GMP-schakel tussen onderzoeksgroepen en klinische eindgebruikers. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het coördineren van de projecten binnen de GMP-faciliteit, het in stand houden van de GMP-status van de radiochemische productie- en QC-faciliteit alsmede het opstellen en bijhouden van de nodige kwaliteitsdocumenten. Vrijgifte voor klinisch gebruik en het in-huis produceren van GMP-precursors voer je uit in nauwe samenwerking met de ziekenhuisapotheek. Ook ben je al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca, waarbij je je vooral richt op GMP-gerichte synthese mogelijkheden.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zoeken wij een collega met aantoonbare expertise in een analytische, synthetisch organische en/of radio-chemische richting. Hierbij is het van vitaal belang dat je goede communicatieve vaardigheden hebt en je in staat bent om in teamverband samen te werken. Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast heb je ervaring in het werken op een chemisch laboratorium en affiniteit met farmacie. Bekendheid met GMP-productie en kwaliteitscontrole van grondstoffen en eindproducten en een kwalificatie in stralingshygiëne zijn een pre.

Meer informatie

We nodigen senior researchers uit om te solliciteren op deze vacature. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan de exacte rol worden ingevuld en ingeschaald. Maximum maandsalaris bedraagt € 5.383,- (schaal 11, CAO UMC).  Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract.

Het geven van een presentatie behoort tot onze sollicitatieprocedure (ronde 2).

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Radiologie herbergt de klinische disciplines Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Deze disciplines zijn volledig geïntegreerd binnen de afdeling. De klinische activiteiten van de afdeling zijn ondergebracht in orgaangerichte secties en omvatten diagnostiek en interventies. Research is een belangrijke focus, onder andere op het gebied van MRI-technieken, molecular imaging en beeldanalyse. Op de afdeling worden radiologen, nucleaire geneeskundigen, klinisch fysici en laboranten opgeleid en werkt men actief aan de opleiding van studenten (Technische) Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan, waaronder lezingen, seminars en workshops. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Het LUMC biedt daarnaast enorm veel kansen voor samenwerking met studenten en postdocs.

Contact: prof. Fijs van Leeuwen, professor, afdeling Radiologie
071 526 6029
f.w.b.van_leeuwen@lumc.nl

Solliciteren