Praktijkopleider Verpleegkundig Specialist

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een verpleegkundig specialist met een creatief brein en kennis van de zorgsector? Wil je een rol hebben in het opleiden en verder professionaliseren van de opleiding tot verpleegkundig specialist en ga je uitdagingen niet uit de weg? Dan is dit de functie voor jou!

In het kort

• Je bent verpleegkundig specialist en gaat aan de slag als praktijkopleider voor verpleegkundig specialisten in opleiding
• Naast je functie van praktijkopleider ben je minimaal acht uur werkzaam als verpleegkundig specialist
• Je snapt de vertaalslag tussen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs
• Je beschikt over kennis van de zorg, ondernemerschap en onderwijsexpertise
• Je bent een coachende, adviserende en communicatieve gesprekspartner

Wat ga je doen?

Als praktijkopleider maak je deel uit van de afdeling Educatie Zorgsector en ben je verantwoordelijk voor het praktijkleren van verpleegkundig specialisten in opleiding. Je focus ligt op het coachen en begeleiden van verpleegkundig specialisten in opleiding in het werkveld. Daarnaast heb je een belangrijke rol in het coachen, begeleiden en trainen van werkbegeleiders/mentoren van verschillende afdelingen en poliklinieken binnen het LUMC. Als praktijkopleider werk je effectief samen met de onderwijsinstelling en draag je actief en systematisch bij aan de kwaliteit van de praktijkopleiding. Onderwijs en wetenschappelijk onderzoek hebben een belangrijke rol binnen het LUMC en de Master Advanced Nursing Practice (MANP) en daarin denk je mee en bied je ondersteuning aan verpleegkundig specialisten in opleiding. Je levert een proactieve bijdrage aan het ontwikkelen van een visie op zorg door verpleegkundig specialisten en bent tevens gesprekspartner van het management van de afdeling als het om opleiden gaat. Voor deze functie is het belangrijk dat je naast je werk als praktijkopleider ook zelf nog minimaal acht uur werkzaam bent als verpleegkundig specialist.

Wat vragen wij?

Je bent een BIG-geregistreerde verpleegkundig specialist met aantoonbare didactische vaardigheden of in het bezit van een afgeronde docentenopleiding. Daarnaast heb je ervaring als coach en/of werkbegeleider. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen die zowel in de zorg als in het onderwijs voor verpleegkundig specialisten van belang zijn voor het uitoefenen van je functie. Je kan op inspirerende, stimulerende, motiverende en coachende wijze verpleegkundig specialisten in opleiding én begeleiders in het werkveld naar een hoger niveau brengen. Je verstaat de kunst van mensen constructieve feedback geven. Naast het motiveren en ontwikkelen van anderen kun je ook goed op jezelf reflecteren om jezelf verder te ontwikkelen. Tot slot kun je zelfstandig maar ook goed in teamverband werken.

Meer informatie

De startdatum van deze functie is 1 maart 2021. 

Voor deze functie kunnen we referenties opvragen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Auke Krispijn, verpleegkundig specialist en a.i. praktijkopleider MANP, afdeling Educatie Zorgsector, e-mail: A.Krispijn@lumc.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Educatie Zorgsector is onderdeel van het directoraat Onderwijs & Opleidingen. Deze afdeling verzorgt basis- en gespecialiseerde opleidingen voor verpleegkundigen, opleidingen voor medisch ondersteunende beroepen, zoals klinisch perfusionist, operatieassistent en anesthesiemedewerker, en tal van nascholingen voor diverse beroepsgroepen in de zorg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Zo kun jij je als verpleegkundig specialist binnen en buiten je eigen domein ontwikkelen tot coach of opleider voor verpleegkundig specialisten in opleiding.

Contact: Brigit Zwartendijk, hoofd afdeling Educatie Zorgsector
06 254 047 69

Solliciteren