PhD-kandidaat Infectieziekten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij basisarts met interesse in biomedisch onderzoek? Wil jij je verdiepen in infectieziekten en immunologie en in het bijzonder vaccinontwikkeling? Dan is dit jouw kans! Voor een innovatief promotieonderzoek zijn wij op zoek naar een PhD-kandidaat.

In het kort

 • Je leert het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek
• Tijdens dit project leer je om te vaccineren en lymfklierpuncties te doen
• Je leert diverse laboratoriumvaardigheden (onder andere flow cytometrie) uit te voeren
• Je gaat data analyseren, interpreteren en delen door middel van presentaties op congressen en het schrijven van wetenschappelijke publicaties

Wat ga je doen?

Tijdens dit project ontwikkel jij zowel je klinische als laboratoriumonderzoeksvaardigheden. Zo werk je mee aan het opzetten en uitvoeren van klinische vaccinatiestudies en B- en T-cel analyses op het laboratorium. Daarnaast ga je van lymfklierweefsel (tonsillen en lymfklieren die bij operaties zijn verwijderd) organoids maken, met als doel hier ook vaccin-specifieke responsen in op te wekken.

Wat vragen wij?

Je bent basisarts en geïnteresseerd in biomedisch onderzoek. Bij voorkeur heb je ook de studie biomedische wetenschappen afgerond, of eerder onderzoek op een laboratorium gedaan. Je bent gedreven, leergierig, hardwerkend en efficiënt. Je werkt zowel op de vaccinatiepolikliniek als in het laboratorium. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn daarom belangrijk. Je beschikt daarnaast over een oplossingsgerichte mentaliteit en je gaat nieuwe uitdagingen met nauwkeurigheid en creativiteit aan. Je laat jezelf niet snel ontmoedigen. Je bent een teamspeler en in staat om kritisch naar jezelf te kijken en te reflecteren op jezelf. Zelfstandigheid en oog voor detail zijn een vereiste. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse (wetenschappelijke) taal.

Meer informatie

Je gaat vaccinatieonderzoek doen in een dynamische academische omgeving, onder supervisie van clinici (internist-infectiologen) en senior onderzoekers. Het doel is een afgerond promotietraject. Na één jaar evalueren we samen de voortgang en beslissen we of het project doorgang vindt. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring word je ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.570,- in het eerste jaar en €3.271,- in het laatste jaar (schaal Pro). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij het Leiden University Center of Infectious Diseases (LU-CID). Deze afdeling bestaat uit een diverse groep wetenschappers, technici, clinici, onderzoeksverpleegkundigen en studenten die onderzoek doen binnen de Infectieziekten. In het centrum opereren hoofdonderzoekers binnen verschillende thema’s waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Liesbeth van Rijn, management assistent, afdeling Infectieziekten
071 526 2613

Solliciteren