PhD-kandidaat Curium

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ligt jouw hart bij de kinder- en jeugdpsychiatrie? Ben jij sociaal vaardig en heb je affiniteit met complexe data? Wil jij je verder ontwikkelen als onderzoeker? Dan is dit de plek voor jou! Help mee om de zorg in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland beter in kaart te brengen en zo de behandeling van veel kinderen en jongeren te verbeteren.

In het kort

• Je gaat als PhD-kandidaat aan de slag binnen het Dutch Research in Child and Adolescent Mental Health (DREAMS) consortium 

• Je gaat onderzoek doen om meer zicht te krijgen op beloop van zorg en psychopathologie in de kinder- en jeugdpsychiatrie 

• Je analyseert de data en publiceert hierover in wetenschappelijke artikelen

• Je wordt begeleid door ervaren senior onderzoekers

• Jij wordt deel van een enthousiaste onderzoeksgroep van LUMC Curium, standplaats Oegstgeest

Wat ga je doen?

Je gaat als PhD-kandidaat aan de slag binnen het DREAMS consortium. DREAMS staat voor Dutch Research in Child and Adolescent Mental Health en is een landelijk samenwerkingsverband tussen vier grote, academische instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Dit zijn Accare (Groningen), LUMC Curium (Leiden), Karakter (Nijmegen) en Levvel (Amsterdam). Het doel van DREAMS is om de kinder- en jeugdpsychiatrische zorg te verbeteren. Daarvoor is het nodig om meer inzicht te krijgen in het beloop van de zorg en psychopathologie bij kinderen en jongeren in Nederland. Zo proberen we bijvoorbeeld voorspellers van behandelsucces in kaart te brengen of juist beter zicht te krijgen op die jongeren waarbij behandeling niet goed lijkt aan te slaan. Het streven is om deze onderzoeksvragen zo veel mogelijk te beantwoorden op basis van beschikbare data die worden verzameld tijdens het zorgtraject van de cliënt. Naast het in kaart brengen van de zorg en psychopathologie is een ander doel kennis overdragen tussen de DREAMS-instellingen en harmoniseren van processen waar dit het zorgproces ten goede komt. Hier zal je als PhD-kandidaat nauw bij betrokken zijn. Het is dus van belang dat je goed om kan gaan met complexe data maar ook affiniteit hebt met de klinische praktijk van de kinder- en jeugdpsychiatrie. DREAMS is een nieuw wetenschappelijk consortium en biedt veel mogelijkheden om eigen interesses in de mentale zorg voor kinderen en jongeren om te zetten in concrete onderzoeksvragen. Tijdens jouw werkzaamheden word je intensief begeleid door twee senior onderzoekers.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde (research) master in de psychiatrie, psychologie, pedagogiek, geneeskunde, gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare academische achtergrond. Je hebt aantoonbare affiniteit met kwantitatieve data-analyse. Ervaring met rapporteren van wetenschappelijke bevindingen in het Engels is een pré. Daarnaast beschik je over communicatieve, sociale en organisatorische vaardigheden en ben je analytisch en efficiënt. Ook ben je flexibel, stressbestendig en accuraat. Je bent iemand die goed in teamverband kan werken, maar ook een grote mate van zelfstandigheid bezit.

Meer informatie

Wij bieden in eerste instantie een contract aan van 32 tot 36 uur per week aan met een looptijd van een jaar. Bij gebleken geschiktheid zal deze verlengd worden tot vier jaar. We bieden je een salaris conform cao UMC aan, als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van €2.570,- in het eerste jaar en €3.271,- in het laatste jaar (schaal Pro) en bovenal een inspirerende omgeving in een enthousiaste onderzoeksgroep.

Lees hier meer over DREAMS.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Pieter Hoek

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

LUMC Curium is de subafdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het LUMC met hoofdlocatie in Oegstgeest. Naast de zorg, richt ook het onderzoek binnen LUMC Curium zich op jongeren met complexe psychische problematiek. Deze groep laat zich moeilijk vangen in bestaande classificaties en is daarmee ook slecht vertegenwoordigd in wetenschappelijk onderzoek. Verder zijn wij een onderzoeksgroep waarbinnen de focus ligt op de prestatie van het collectief, niet van het individu. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaring en houden elkaar scherp. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de gezinnen. Daarnaast is er ruimte voor creativiteit, humor en eigenheid. Omdat het leuk is én omdat het een gezonde en stimulerende omgeving biedt om je in te ontwikkelen. Als PhD-kandidaat ben je onderdeel van het DREAMS consortium. DREAMS bestaat uit kinder- en jeugdpsychiaters, klinisch psychologen, (GZ-) psychologen, datamanagers en (senior)onderzoekers van de vier bovengenoemde instellingen die intensief met elkaar samenwerken. Binnen DREAMS werken we met veel enthousiaste en inspirerende collega’s aan een gezamenlijk doel: het verbeteren van de zorg in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Zowel op het gebied van wetenschappelijk onderzoek als in de klinische praktijk wordt er samengewerkt waarbij uitwisseling van klinische expertise tussen de DREAMS-instellingen centraal staat. Er zijn periodieke gezamenlijke overleg momenten die afwisselend online en op locatie, bij de DREAMS-instellingen, plaatsvinden. Daarnaast wordt er jaarlijks een symposium georganiseerd waar collega’s en anderen geïnteresseerden op de hoogte gebracht worden van elkaars werk.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Dr. Jacintha Tieskens, senior onderzoeker, afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie LUMC Curium

j.m.tieskens@lumc.nl

Solliciteren