PhD-kandidaat Anatomie & Embryologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij interesse in epigenetica, X-chromosoominactivatie en hoe dit de differentiatie van humane pluripotente stamcellen beïnvloedt? Dan is deze PhD-positie wat voor jou.

In het kort

• Je draagt bij aan onderzoek op het gebied van humane pluripotente stamcellen
• Je werkt nauw samen met andere onderzoekers en analisten
• Met dit onderzoek is je doel om te promoveren
• Ervaring met moleculair biologisch onderzoek en kweek van humane pluripotente stamcellen is essentieel

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat draag je bij aan onderzoek naar hoe X-chromosoominactivatie de differentiatie van humane pluripotente stamcellen beïnvloedt. In dit (VICI-)project werk je nauw samen met andere onderzoekers en analisten. Je eindigt je onderzoek met een PhD-proefschrift.

Wat vragen wij?

Je hebt een MSc-graad in een relevante richting. Je hebt ervaring met moleculair biologisch onderzoek en bent bekend met genbewerking tools. Je hebt ervaring met humane pluripotente stamcelkweek en hebt interesse in kiemcellen en geslachtschromosomen. Verder heb je een goede beheersing van de Engelse taal.

Meer informatie

Je krijgt een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de arbeidsovereenkomst, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar (schaal Pro, cao UMC). 

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Lisanne Blauw, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt op de afdeling Anatomie & Embryologie. In dit (VICI-)project hebben we als doel om te achterhalen hoe de regulatie van X-chromosomen de differentiatie van humane geïnduceerde pluripotente stamcellen kiemcellen beïnvloedt bij mannen en vrouwen. In onze groep werken we vaak met abortusmateriaal en humane eierstokken.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Susana M. Chuva de Sousa

Contact: prof. Susana M. Chuva de Sousa Lopes, hoogleraar Anatomie & Embryologie
071 526 93 50

Solliciteren