Orgaandonatie Coördinator Transplantatie Centrum

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een IC-verpleegkundige, basisarts of anios en op zoek naar een coördinerende rol? Dan is de functie van orgaandonatie coördinator wellicht de baan voor jou!

In het kort

• Je coördineert en organiseert alle onderdelen van postmortale orgaandonatie procedures in Nederland
• Je bent het aanspreekpunt voor intensivisten om potentiële donoren te herkennen
• Je onderhoudt contact met nabestaanden van de donor en met medewerkers in ziekenhuizen
• Je functioneert als schakel tussen het orgaanaanbod vanuit Nederland en het buitenland
• Je werkt mee aan nieuwe ontwikkelingen ten behoeve van orgaandonatie. Zowel in het LUMC als op landelijk niveau

Wat ga je doen?

Als orgaandonatie coördinator weet je dat iedere minuut telt. Daarom zorg je ervoor dat tijdens de donorprocedure zowel medisch als logistiek alles goed geregeld is. Je coördineert en ondersteunt de procedures van postmortale orgaandonaties in Nederland (op zowel de Intensive Care als op de operatiekamer) en adviseert over de zorg rondom orgaandonatie. Dit doe je in samenwerking met verschillende disciplines, vooral met artsen en verpleegkundigen. Het is van belang dat je over sterke sociale vaardigheden beschikt om duidelijk uitleg te kunnen geven over orgaandonatie aan de nabestaanden, met hen onderhoud je ook contact na de donatie. Je werkt in een landelijk dienstrooster samen met collega’s aan de 24-uur bereikbaarheidsdienst voor orgaandonatie. Verder heb je buiten de bereikbaarheidsdienst administratieve taken in het LUMC. Denk hierbij aan verzamelen van aan donatie gerelateerde gegevens. Ook het geven van onderwijs aan verschillende beroepsgroepen en deelname aan landelijke werkgroepen behoort tot jouw takenpakket. Kortom, dit is een veelzijdige en uitdagende functie waarbij veel verschillende vaardigheden worden gevraagd.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een betrokken en stressbestendige IC-verpleegkundige, basisarts of anios met relevante klinische ervaring die zelfstandig kan werken. Het is belangrijk dat je naast klinisch redeneren ook over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden beschikt. Beheersing van de Engelse taal is in deze functie een must. Verder zoeken we een collega die beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel, improvisatievermogen en zelfstandigheid.

Meer informatie

Je volgt in de eerste vier maanden van je aanstelling een opleiding tot orgaandonatie coördinator. In dit kader loop je zoveel mogelijk donatieprocedures mee en word je begeleid door collega’s. Dit betekent dat je tijdens de inwerkperiode zeer onregelmatige werktijden werkt, ook in de avond en nacht. Nadien werk je 28 tot 32 uur per week, verdeeld over kantoordiensten en in 24-uur bereikbaarheidsdiensten.

Voor deze vacature zullen we referenties opvragen. Het afnemen van een assessment of geven van een presentatie kan mogelijk als onderdeel aan de sollicitatie procedure worden toegevoegd.
Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.251,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10M, CAO UMC).

Wil je meer informatie over de inhoud van deze baan? Dan stellen wij het op prijs als je contact opneemt met: Marion van der Hoeven, orgaandonatiecoördinator Transplantatie Centrum LUMC, telefoon: 06 22 12 62 85, E-mail: M.J.van_der_Hoeven@lumc.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Als orgaandonatie coördinator ben je in dienst van het LUMC en ben je onderdeel van het Transplantatie Centrum. Het LUMC fungeert dan ook als jouw thuisbasis waar je collega coördinatoren van het LUMC ontmoet en tevens biedt het jou een werkplek wanneer je kantoordienst hebt. Daarnaast werk je intensief samen met de andere coördinatoren in Nederland. In het LUMC worden nier-, pancreas-, lever- en eilandjes van Langerhans-transplantaties uitgevoerd. Binnen het Transplantatie Centrum van het LUMC, een multidisciplinair centrum die zorg draagt voor het klinische en poliklinische transplantatieprogramma, zijn er vijf transplantatiecoördinatoren werkzaam.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Marion van der Hoeven, Orgaandonatiecoördinator, afdeling Transplantatie Centrum
06 221 262 85
m.j.van_der_hoeven@lumc.nl

Solliciteren