Opleiding tot Recoveryverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Vlak voor de operatie bereid je de patiënt voor op de ingreep en stel je hem/haar gerust. En ook na de operatie ben je daar voor het begeleiden van de patiënt. Geen enkele patiënt is hetzelfde en de ingrepen op ons OK-complex variëren in mate van complexiteit. Met jouw klinische blik en met behulp van medisch apparatuur observeer, bewaak en stabiliseer je de patiënt. Jij bent zijn/haar steun en toeverlaat (voor en na) de operatie of ingreep. Ben jij momenteel algemeen verpleegkundige en hebben we jouw interesse gewekt? Dan leiden wij je graag in ons OK-centrum op tot recoveryverpleegkundige.

In het kort

• Je volgt de opleiding tot recoveryverpleegkundige
• De opleiding duurt 12 maanden, waarbij het startmoment in overleg is
• Je komt te werken binnen ons OK-centrum op verschillende units
• Hierbinnen vallen de Holding, (Kinder-)Verkoever en PACU
• Je gaat werken met verschillende, complexe patiëntencategorieën

Wat ga je doen?

Als recoveryverpleegkundige in opleiding ga je aan de slag bij het cluster Pre- en Postoperatieve Zorg, onderdeel van ons OK-centrum. Bij dit cluster leiden we je op tot recoveryverpleegkundige op de units: Holding, PACU, Kinder- en Volwassen Verkoever. Bij het cluster Pre- en Postoperatieve Zorg werk je nauw samen met een groot anesthesieteam. Je wordt opgeleid om uiteindelijk samen met de behandelend anesthesioloog zowel vóór als na de operatie verantwoordelijk te zijn voor de zorg van de patiënt. Ook leer je de anesthesioloog te assisteren bij de medische verrichtingen, bijvoorbeeld regionale anesthesie. Kortom, als recoveryverpleegkundige in opleiding werk je met verschillende patiëntencategorieën in een dynamische omgeving op verschillende units.

Wat vragen wij?

Om de opleiding tot recoveryverpleegkundige te volgen, is het een vereiste dat je je hbo-V of mbo-V afgerond hebt met minimaal een jaar werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis. Je hebt niet alleen een verpleegkundige achtergrond, maar je straalt ook rust en vertrouwen uit naar onze patiënten. Verder beschik je over een proactieve houding, ben je flexibel, sta je stevig in je schoenen en lever je een actieve bijdrage aan nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie

De opleiding duurt 12 maanden, waarbij het startmoment in overleg is. Het komende jaar is er ruimte voor meerdere verpleegkundigen die de opleiding starten. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het werk als verpleegkundige Recovery op ons OK-centrum? Bekijk hier onze nieuwste film over werken op de OK!

Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, cao UMC). Nadat je de opleiding succesvol afgerond hebt, kun je in aanmerking komen voor een vaste arbeidsovereenkomst.

 
De zorg op ons OK-centrum gaat 24/7 door. Dit betekent voor jou dat je als recoveryverpleegkundige (i.o) ook meedraait in weekend-, avond- en nachtdiensten.

 
Voor deze vacature zullen we twee referenties opvragen.

Nabil Sadeqi, IC-verpleegkundige

Nabil Sadeqi

“De dankbaarheid van patiënten geeft mij de spirit dit werk te blijven doen.”

Je werkplek

De topklinische en topreferente status van het LUMC zorgt ervoor dat speciale medische ingrepen plaatsvinden in ons moderne OK-Centrum. Denk bijvoorbeeld aan orgaantransplantaties die alleen mogelijk zijn in ziekenhuizen met een speciale vergunning. Het OK-Centrum bestaat uit vier clusters. Eén daarvan is het cluster Pre- en Postoperatieve Zorg, dat onderverdeeld is in vier units: de PACU (zes bedden voor intensieve post-operatieve zorg), de Holding (zeven bedden voor pre-operatieve handelingen), de Kinderverkoever (zes bedden voor postoperatieve opvang van kinderen tot 16 jaar) en de Volwassenverkoever (veertien bedden voor postoperatieve opvang). Op de Holding worden onze patiënten voorbereid op hun operatie in het OK-centrum. Op de PACU liggen onze patiënten die intensieve zorg nodig hebben of te instabiel zijn voor de verpleegafdeling. De meerderheid van de patiënten wordt na de operatie overgebracht naar de (kinder-) Verkoever. Hier worden de vitale functies van de patiënt gemonitord en indien nodig ondersteund en gestabiliseerd. Na het verblijf op de Verkoever wordt de patiënt overgeplaatst naar de verpleegafdeling.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen, klinische lessen, het bezoeken van symposia en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Nick Vink, teamleider Holding, Verkoever en PACU, OK-centrum

E-mail: N.Vink@lumc.nl

Solliciteren