Opleiding tot ICV-/ ICK-verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

De afgelopen jaren is de IC regelmatig in het nieuws geweest vanwege COVID-19. Ben jij momenteel verpleegkundige en is jouw interesse om te werken op de IC aangewakkerd? Spreekt het geven van intensieve en specialistische zorg jou aan? Dan is dit jouw kans. Wij leiden je graag op tot ICV-/ICK-verpleegkundige, wat betekent dat je als verpleegkundige zowel de volwassen IC-opleiding als de Kinder-IC-opleiding volgt.

In het kort

• Wij leiden je op tot ICV/ICK-verpleegkundige
• Je leert specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten
• Je begeleidt zowel jonge als volwassen patiënten en hun naasten
• Je mag werken met de beste apparatuur in een professionele omgeving
• Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

Als IC-verpleegkundige in opleiding draai je mee op de Intensive Care (IC). Je volgt zowel de Volwassen IC-opleiding als de Kinder-IC-opleiding. Op beide units leer je zeer specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten en geef je begeleiding aan familieleden en naasten. Juist het verschil tussen deze twee afdelingen maakt je opleiding en werk nog interessanter. Waar je op de Volwassen IC zelfstandig beslissingen leert maken op basis van je eigen kennis en kunde en protocollen, werk je op de Kinder-IC nog intensiever samen met artsen en op basis van berekeningen, omdat hier alles op gewicht gaat. Op beide IC’s liggen zowel geplande als acute patiënten. De geplande patiënten zijn vaak routinewerk, maar de acute patiënten zijn onverwachts en zodra de patiënt binnenkomt moet je direct kunnen schakelen. Ook de conditie van onze patiënten kan acuut veranderen en dan is het van levensbelang dat je snel en adequaat reageert. Onze patiënten zijn vaak niet in staat om aan te geven hoe zij zich voelen en als verpleegkundige behartig jij hun belangen: je bent de ogen van de dokter en de stem van de patiënt.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen met een mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde. Daarnaast heb je minimaal één jaar relevante werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede communicatieve eigenschappen. Ook verwachten we dat je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken.

Meer informatie

Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor de duur van de opleiding met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7M, CAO UMC). Na je opleiding ga je maximaal € 4.499,- bruto per maand (schaal 9AM, CAO UMC) verdienen. 

Startdata van de opleiding zijn jaarlijks in februari, mei, september en december. Er is  nog een aantal opleidingsplekken beschikbaar in februari 2022. Voordat je start met je opleiding, ga je alvast voorwerken op onze IC.

De selectie voor de opleidingsplekken in mei 2022 en september 2022 vindt plaats d.m.v. een assessment en een selectiedag (20 januari 2022). Houd deze dag dus vast vrij in je agenda. Het assessment is een e-assessment en kan je ongeveer 2 weken voor de selectiedag maken. Kan je niet wachten? Bekijk dan hier onze IC-film. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. 

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je ook contact opnemen met Lennard Pennekamp verpleegkundig teamleider, afdeling IC, telefoon 071 529 8834.

Cobie Schadde

Cobie Schadde, IC-verpleegkundige

“Binnen de hoog complexe zorg die wij leveren heb ik veel verantwoordelijkheid.”

Je werkplek

Door de topreferente en topklinische status van het LUMC werk je in een dynamische omgeving. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medische centra. Topklinische zorg is bijzondere zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning (zoals orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties, complexe thoraxchirurgie). Voor de topklinische en topreferente zorg wordt complexe technische apparatuur gebruikt. De afdeling Intensive Care beschikt over 45 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een medium care unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Op de afdeling worden patiënten verpleegd met zeer uiteenlopende aandoeningen. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee: ‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Op zo’n moment kan je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zó belangrijk. Bovendien werken we hier in een ontzettend fijn multidisciplinair team waar je op kunt bouwen en dat je goed op weg kan helpen als toekomstige IC-collega! Als IC-verpleegkundige in opleiding wordt je aangenomen voor de hele afdeling Intensive Care. De IC-verpleegkunde opleiding duurt 18 maanden en de IC-kinderverpleegkunde opleiding heeft een duur van 10 maanden. Er kan enige tijd verstrijken tussen beide opleidingen, maar uiteindelijk is het doel dat je inzetbaar bent op zowel de Volwassen als de Kinder IC-unit.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Els den Hollander, teamleider, afdeling Intensive Care
071 529 9753

Solliciteren