Opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige Kinder- en Volwassen Units

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

De afgelopen jaren is de IC regelmatig in het nieuws geweest vanwege covid-19, maar wij verzorgen uiteraard ook patiënten met andere aandoeningen. Ben jij momenteel verpleegkundige met interesse in het geven van intensieve en specialistische zorg? Dan is dit jouw kans. Wij leiden je graag op tot ICV-/ICK-verpleegkundige. Dit betekent dat jij opgeleid wordt om zowel kinderen als volwassenen op de IC specialistische zorg te geven.  

In het kort

• Wij leiden je op tot Intensive Care verpleegkundige voor de Kinder- en Volwassen Units
• Je leert specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten
• Je begeleidt zowel jonge als volwassen patiënten en hun naasten
• Je mag werken met de beste apparatuur in een professionele omgeving
• Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

Als IC-verpleegkundige in opleiding draai je mee op de Intensive Care (IC). Je volgt zowel de Volwassen IC-opleiding (18 maanden) als de Kinder-IC-opleiding (10 maanden). Er kan enige tijd verstrijken tussen beide opleidingen, maar uiteindelijk is het doel dat je inzetbaar bent op zowel de kinderunit als de units voor volwassenen. Op beide units leer je zeer specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten en geef je begeleiding aan familieleden en naasten. Juist het verschil tussen deze twee afdelingen maakt je opleiding en werk nog interessanter. Waar je op de volwassen IC-units zelfstandig beslissingen leert maken op basis van je eigen kennis en kunde en protocollen, werk je op de kinder IC-unit nog intensiever samen met artsen en op basis van berekeningen, omdat hier alles op gewicht gaat. Op beide IC-units liggen zowel geplande als acute patiënten. De geplande patiënten zijn vaak routinewerk, maar de acute patiënten zijn onverwachts en zodra de patiënt binnenkomt moet je direct kunnen schakelen. De conditie van onze patiënten kan ook acuut veranderen en dan is het van levensbelang dat je snel en adequaat reageert. Daarbij zijn onze patiënten vaak niet in staat om aan te geven hoe zij zich voelen. Als IC-verpleegkundige behartig jij hun belangen: je bent de ogen van de dokter en de stem van de patiënt.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen met een mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde. Daarnaast heb je minimaal één jaar relevante werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede communicatieve eigenschappen. Ook verwachten we dat je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken.

Meer informatie

De opleiding start vier keer per jaar. Startmomenten zijn in februari, mei, september en december. Op dit moment zijn er nog plekken vrij voor de opleiding in december. Een nieuwe selectiedag wordt gepland in medio september 2022. Het is mogelijk om voor de start van je opleiding al voor te werken bij ons op de afdeling. Na je opleiding ga je maximaal € 4.499,- bruto per maand (schaal 9AM, CAO UMC) verdienen. 

De selectie voor de opleidingsplekken vindt plaats d.m.v. een assessment en een selectiedag. Het assessment is een e-assessment en kan je ongeveer twee weken voor de selectiedag maken. Kan je niet wachten? Bekijk dan 
hier  onze IC-film of bezoek www.werkenopdeic.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Cobie Schadde

Cobie Schadde, IC-verpleegkundige

“Binnen de hoog complexe zorg die wij leveren heb ik veel verantwoordelijkheid.”

Je werkplek

De afdeling Intensive Care beschikt over 44 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een algemene unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Op de afdeling worden patiënten verpleegd met zeer uiteenlopende aandoeningen. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee: ‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Op zo’n moment kan je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zó belangrijk. Bovendien werken we hier in een ontzettend fijn multidisciplinair team waar je op kunt bouwen en die je goed op weg kan helpen als toekomstige IC-collega! Als IC-verpleegkundige in opleiding word je aangenomen voor de hele afdeling Intensive Care.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Lennard Pennekamp, teamleider, afdeling Intensive Care
071 526 23 87

Solliciteren