Mbo-verpleegkundige in Opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Word jij enthousiast van het werken in de zorg? Wil jij de opleiding tot verpleegkundige volgen? En tegelijkertijd in de praktijk jouw kennis toepassen? Is jouw antwoord driemaal ‘ja’? Zoek niet verder: het LUMC is de juiste plek voor jou!

In het kort

• In drie jaar tijd word je opgeleid tot mbo-verpleegkundige
• Je volgt het theoretische gedeelte bij het mboRijnland
• En jouw kennis voer je tegelijkertijd uit in de praktijk bij het LUMC
• Je komt te werken op verschillende van onze verpleegafdelingen
• Zo kun je ook ontdekken wat jou aanspreekt en enthousiast maakt

Wat ga je doen?

Je volgt het leerwerktraject, waarbij je zowel onderwijs volgt, als in de praktijk werkt. Dit betekent dat je als verpleegkundige in opleiding alle kennis, die je opdoet tijdens je opleiding en alle info die je leest in je boeken, direct bij ons in de praktijk kan uitvoeren. Natuurlijk krijg je hier begeleiding bij: je wordt begeleid door onze werkbegeleiders die daarnaast verpleegkundigen zijn. Zij leren jou graag de kneepjes van het vak. Aangezien je tijdens je opleiding bij verschillende verpleegafdelingen stage loopt/meewerkt, krijg je ook de kans om te ontdekken welke afdeling jou aanspreekt en energie geeft. Binnen het LUMC komen namelijk alle specialismes aan bod, onder andere binnen de chirurgie en interne geneeskunde. Je krijgt bij ons ook de kans om patiënten met complexe ziektebeelden uit heel Nederland te verzorgen. Grijp jij deze kans en word jij samen met ons grensverleggend beter?

Wat vragen wij?

We verwachten van jou een actieve rol in je eigen leerproces. Je stuurt je eigen proces aan, formuleert je leervragen en werkt hierbij in een digitaal leerplatform. Je leert je handelen te onderbouwen en te verbeteren. Omdat de ontwikkelingen in de zorg snel gaan, sta je er open voor om ‘je leven lang te leren’. Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en voldoen aan de hieronder genoemde toelatingseisen.

Meer informatie

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je te voldoen aan de volgende toelatingseisen:
• diploma mavo met 6 vakken op niveau D, of
• diploma vmbo theoretische leerweg, of
• diploma havo, of
• overgangsbewijs van havo-vwo 4, of
• afgeronde verzorgende IG-3 opleiding met minimaal één volledig jaar werkervaring na diplomering, of
• je studeert nu mbo-v in de BOL-variant en zit maximaal in het 2e jaar van de opleiding.

Beloning
Tijdens de beroepspraktijkvorming ben je werkzaam als student verpleegkunde in het LUMC. Je ontvangt dan een leerlingensalaris volgens de CAO voor Universitair Medische Centra. Bij aanvang bedraagt dit € 1.349,- bruto per maand. Als je 22 jaar of ouder bent, wordt je leerlingensalaris aangevuld tot het minimumloon. Verder krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van de opleiding.

Verdere procedure
Als we van plan zijn om je in dienst te nemen vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Ook een assessment en selectiegesprek maken  onderdeel uit van het selectieproces. 

Gezien de COVID-maatregelen zijn de organisatoren van de opleiding niet dagelijks aanwezig in het LUMC. Om die reden verzoeken we je bij vragen contact op te nemen via het  e-mailadres praktijkopleiding@lumc.nl. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk reactie.

De opleiding start op 1 september 2021

Lieke Posthuma

Lieke Posthuma

“Hier word je talent gezien en mag je doen waar je goed en geïnteresseerd in bent.”

Je werkplek

Als verpleegkundige in opleiding bij het LUMC werk je met patiënten uit het hele land. Het LUMC is namelijk een academisch ziekenhuis waarvoor patiënten met complexe ziektebeelden uit het hele land naar toekomt, omdat wij hierin gespecialiseerd zijn. Daarnaast krijg je de kans om met het nieuwste apparatuur te werken.

Carrière in het LUMC

Je volgt bij mboRijnland de opleiding tot verpleegkundige. Deze opleiding begint met een beroepsvoorbereidende periode (BVP) van vijf maanden. Dit betekent dat je lesdagen afgewisseld worden met werkdagen op een verpleegafdeling binnen het LUMC. Zodra je je BVP met een voldoende afsluit, start je als student verpleegkunde bij het LUMC met de beroepspraktijkvorming (BPV). Deze periode van leren en werken duurt tweeënhalf jaar. Tijdens je opleiding kom je te werken op verschillende verpleegafdelingen binnen het ziekenhuis. Daarnaast word je ook begeleid door praktijkopleiders. Zij zijn gespecialiseerd in het praktijkleren en helpen je de brug te slaan tussen theorie en praktijk.  

Contact: organisatoren basisopleidingen, afdeling Educatie Zorgsector

praktijkopleiding@lumc.nl

Solliciteren