Labmanager Humane Genetica

Management & bedrijfsvoering

Je functie

De afdeling Humane Genetica is op zoek naar een labmanager die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken binnen de onderzoekslaboratoria. Neem jij graag het voortouw en heb je werkervaring in een onderzoeksomgeving? Kun je goed plannen en organiseren? Ben jij initiatiefrijk en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan is dit de functie voor jou!

In het kort

• Je ondersteunt de laboratoria van een grote en dynamische onderzoeksafdeling met 23 onderzoeksgroepen.
• Je bent een belangrijke schakel tussen de verschillende groepen, de analisten en het management.
• Je speelt een belangrijke rol bij het initiëren en implementeren van verbeteringen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiëntie en kostenreductie om tot soepel draaiende laboratorium-processen te komen.
• Je coördineert de werkzaamheden van drie algemene laboratoriummedewerkers en je leidt het analistenoverleg.
• Je vindt het een uitdaging om op een constructieve en positieve manier veranderingen in gang te zetten en anderen daarin te motiveren

Wat ga je doen?

Als labmanager ondersteun je het managementteam van de afdeling met de logistieke en administratieve organisatie van de labs. Dit managementteam bestaat uit een afdelingshoofd en twee adviseurs. Je fungeert als klankbord voor de 23 onderzoeksgroepen en brengt hun wensen en knelpunten onder de aandacht bij het management. Verder ben je verantwoordelijk voor een gesmeerde organisatie van de verschillende onderzoekslaboratoria. Door een goede coördinatie van de lopende processen faciliteer je de dagelijkse werkzaamheden van alle onderzoeksmedewerkers. Daarbij ben je, in samenspraak met de analisten en het management, continu op zoek naar het doorvoeren van verbeteringen die de processen in de laboratoria optimaliseren. Dit doe je door overzicht te bewaren en structuur aan te brengen (mede in het kader van de Good Research Practice). Ook coördineer je de werkzaamheden van drie algemene laboratoriummedewerkers en leid je het analistenoverleg (afdelingsbreed). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de apparatuur (zowel specifiek laboratorium gebonden als op ICT-gebied) en peil je jaarlijks de behoeftes voor de investeringscyclus.

Wat vragen wij?

Je hebt een hbo-opleiding in een relevante richting afgerond, bij voorkeur aangevuld met een aantal jaren relevante laboratoriumwerkervaring in een onderzoeksomgeving. Je hebt (aantoonbaar) managementvaardigheden en organisatorische kwaliteiten. Het doorvoeren van verander- en verbeterprocessen en het leiden van vergaderingen is voor jou bekend terrein. Verder heb je aantoonbaar ervaring met het analyseren en organiseren van processen, Good Research Practice, Elektronisch Labjournaal en een afgeronde cursus LEAN Yellowbelt en je bent bereid om de cursus LEAN Greenbelt te volgen. Je hebt affiniteit met ontwikkelingen op gebied van technologie, apparatuur en ICT. Je bent een enthousiast en energiek persoon met een gezonde dosis zelfvertrouwen die goed kan samenwerken. Tot slot beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift (Nederlands en Engels).

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Voor meer informatie over deze vacature kun je ook contact opnemen met Babs Teng, adviseur, afdeling Humane Genetica, telefoon 071 526 9402.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel, waar geen directe patiëntenzorg wordt verricht. Het onderzoek richt zich op de (epi)genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. Onze afdeling bestaat uit 23 zelfstandige onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. Ons onderzoek loopt uiteen van diverse erfelijke spieraandoeningen, neurologische aandoeningen, kanker en genoominstabiliteit tot bioinformatica en biosemantiek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Sophie Greve, adviseur, afdeling Humane Genetica
071-5269551

Solliciteren