Kinderarts-pulmonoloog WAKZ

Medisch & klinisch

Je functie

De sectie Kinderlongziekten van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) is per 1 oktober 2022 op zoek naar een nieuwe collega. Wij zoeken in verband met naderend pensioen van een van onze collega’s, een enthousiaste, flexibele, ambitieuze en wetenschappelijk onderlegde kinderarts-pulmonoloog. Ben jij dit? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet!

In het kort

• Je bent verantwoordelijk voor de zorg van kinderen met longproblematiek

• Je levert klinische patiëntenzorg van kinderlongzitketen in de volle breedte

• Onderwijs en opleiding spelen een belangrijke rol in je dagelijks werk

• Je verricht subspecialistische (bereikbaarheids)diensten voor de kinderlongziekten

• Ook participeer je in de supervisie en dienstenstructuur van de algemene kindergeneeskunde van het WAKZ

Wat ga je doen?

Samen met de andere kinderlongarts ben je verantwoordelijk voor de zorg van kinderen met longproblematiek. Je levert klinische patiëntenzorg van kinderlongziekten in de volle breedte met als specifieke aandachtsgebieden luchtweg en respiratoire problemen bij kinderen met een aangeboren hartafwijking, pulmonale problematiek bij neuromusculaire ziekten, stamceltransplantatie gerelateerde longproblematiek op korte en lange termijn . De kinderlongartsen verrichten tevens de flexibele bronchoscopie bij kinderen. Er is een kinderlongverpleegkundige werkzaam op de polikliniek en het LUMC beschikt over een longfunctie lab met mogelijkheden voor uitgebreid longfunctieonderzoek bij kinderen. Er is een structurele en laagdrempelige samenwerking met de kinderlongartsen in het SKZ en de regio Zuid-West Nederland. Onderwijs en opleiding spelen een belangrijke rol in je dagelijks werk en is er de mogelijkheid om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek van bovengenoemde aandachtsgebieden. Je verricht subspecialistische (bereikbaarheids)diensten voor de sectie Kinderlongziekten. Ook participeer  in de supervisie en dienstenstructuur van de algemene kindergeneeskunde van het WAKZ. De functie kan afhankelijk van het ervaringsniveau binnen het team worden vormgegeven, want persoonlijkheid en talent staan bij ons voorop.

Wat vragen wij?

Je bent geregistreerd kinderarts met erkenning door de NVK als kinderarts-pulmonoloog of een bijna afgerond fellowship kinderlongziekten. Je bent een teamspeler, communicatief vaardig en in staat verbinding te leggen met de vele professionals die in de zorg betrokken zijn bij kinderen met complexe zorgvragen. Ervaring met medisch wetenschappelijk onderzoek, zich uitend in een academische promotie strekt tot aanbeveling.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling kindergeneeskunde van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) werkt in een strategische alliantie samen met het Sophia Kinderziekenhuis (SKZ)/Erasmus MC onder leiding van een afdelingshoofd. Het WAKZ heeft als speerpunten kindercardiologie, stamceltransplantatie bij kinderen voor niet-oncologische indicaties, en neonatologie en verder alle kindergeneeskundige subspecialismen, ingebed binnen de groep van ‘essentiële specialismen’. Hierin werken bij de sectie kinderpulmonologie momenteel twee kinderlongartsen. Zij werken in goede verstandhouding samen met de diverse andere (sub)specialismen binnen en buiten het WAKZ.  

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: de heer dr. A. Roest, medisch specialist / plaatsvervangend afdelingshoofd Kindergeneeskunde
071 526 28 24
A.Roest@lumc.nl

Solliciteren