Kinder- en Jeugdpsychiater Curium

Medisch & klinisch

Je functie

Voor LUMC Curium (locatie Gouda) zijn wij per 1 mei 2022 op zoek naar een kinder- en jeugdpsychiater. Binnen Curium ben je een belangrijke spil binnen de behandeling van onze cliënten, maar ook bij de ontwikkeling van de organisatie. Ben jij die teamoverstijgende kartrekker die cliënt– en resultaatgericht werkt? Wil jij werken in een academische omgeving met een doelgroep waar je echt iets voor kunt betekenen?  Solliciteer dan op deze functie!

In het kort

 • Je werkt bij LUMC Curium in Gouda op onze polikliniek, dagbehandelingsgroep en voor het outreachend team
• Je bent ervaren in het toepassen van medicamenteuze, psychiatrische en psychotherapeutische behandelmethoden en –technieken bij kinderen en jongeren
• Je hebt kennis van complexe psychiatrische problematiek en bij voorkeur ook van systemische interventies
• Je bent als specialist betrokken bij crisis(gevoelige) situaties en neemt indien nodig  regie hier in

Wat ga je doen?

Bij LUMC Curium behandelen we kinderen en jongeren met ernstige en complexe gestapelde psychiatrische problematiek. Als kinder- en jeugdpsychiater ga je aan de slag binnen een multidisciplinair behandelteam, waar een prettige samenwerking en vakinhoudelijke uitwisseling van kennis en informatie is. Je werkt nauw samen met de teamcoördinator, de systeemtherapeut, GZ-psychologen en andere behandelaren. Je bent medisch eindverantwoordelijke voor de diagnostiek en behandeling van onze patiënten en bent als specialist betrokken bij intakes en (medicamenteuze) behandelingen zowel op onze polikliniek (patiënten van 4 tot 18 jaar) als bij de dagbehandeling (patiënten van  6 tot 12 jaar). Ook ben je op consultatieve basis betrokken bij onze gezamenlijke dagbehandelingsgroep met Enver waar jonge kinderen van 4 tot 8 jaar behandeld worden.

Wat vragen wij?

Je voelt je zelfverzekerd in het toepassen van medicamenteuze, psychiatrische en psychotherapeutische behandelmethoden en –technieken bij kinderen en jongeren. Dat is te danken aan jouw kennis en ervaring, maar ook aan je inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen, maar je bent je ook bewust van je eigen valkuilen. Je bent goed in staat om in complexe situaties beslissingen te nemen, met oplossingen te komen en de patiënt of andere betrokkenen te overtuigen. Je hebt kennis van complexe psychiatrische problematiek en bij voorkeur ook van systemische interventies. Empathie en tact heb je in huis en dit zet je in bij contacten met patiënten en met andere betrokkenen en zorgprofessionals. Daarnaast ben je als psychiater opgenomen in het BIG-register en heb je kennis van relevante wet- en regelvering zoals WGBO en de Wet Verplichte GGZ.

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een contract aangeboden voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring (schaal MSP, cao UMC). De kandidaat zal een passend salarisaanbod worden gedaan. 


Het aantal uur is in overleg, 16 tot 32 uur per week. De werkdagen worden in overleg bepaald. Je draait mee in de pool van achterwachten voor de locatie in Oegstgeest en je participeert in het onderwijs.


Voor meer informatie over de vacature kun je ook contact opnemen met Antoinette de Jong, zorgmanager Curium, telefoon 06 - 18 30 93 10.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Met passie zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Zij komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is, we bekijken samen welke behandeling het beste past bij de hulpvraag. Naast onze kerntaak patiëntenzorg, richten wij ons ook op opleiding, onderwijs en onderzoek, LUMC Curium heeft twee locaties in Gouda en Oegstgeest en is onderdeel van de afdeling Psychiatrie van het LUMC. Jouw standplaats is Gouda. We hebben daar een polikliniek (4-18 jaar) van ongeveer 10fte met ook een klein outreachend team. Daarnaast is er een dagbehandelingslocatie met een KJP groep (6-12 jaar)) en een groep samen met Enver (4-8 jaar).

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt en zijn systeem. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Monique Verbout, klinisch psycholoog & manager behandelzaken, afdeling Curium locatie Gouda
06 18 59 17 36

Solliciteren