Huisartsdocent

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zoeken een huisartsdocent voor (minimaal) zes uur per week. Ben je huisarts en wil je graag jouw passie voor het vak doorgeven aan huisartsen in opleiding bij het LUMC? Zie je de combinatie tussen praktijk en onderwijs zitten? Dan is dit de vacature voor jou!

In het kort

• Je deelt graag je kennis en ervaring als huisarts
• Op coachende wijze weet je aios te stimuleren hun eigen leerweg te zoeken
• Je komt te werken in een inspirerende, academische setting 

Wat ga je doen?

De artsen in opleiding tot specialist (aios) die bezig zijn met de opleiding tot huisarts sturen steeds meer hun eigen onderwijs en opleiding. Jouw taak als tutor is om deze zelfsturing binnen het laatste jaar van de opleiding te faciliteren. Je brengt dus niet alleen kennis over, maar je stelt je coachend op en weet de aios te stimuleren hun eigen leerweg te zoeken. Je bewaakt het eigen functioneren door zelfreflectie, het vragen om feedback en indien nodig zoek je collegiale consultatie. In de praktijk betekent dit dat je jouw inhoudelijke expertise en ervaring afstemt op de vraag van de aios. Aios leren binnen de driehoek opleider-aios-docent, dus ook de samenwerking met de huisartsopleider is een belangrijk uitgangspunt van de opleiding. In deze functie zoek je dan ook de samenwerking en afstemming met de opleiders. Als huisartsdocent ben je onderdeel van ‘docententeam tweede fase’ en lever je hier je bijdrage aan. Er is mogelijkheid om de functie uit te breiden met meer onderwijsgevende taken in het kader van inhoudelijk moduleonderwijs in de tweede fase. Aandachtsgebieden zijn Interdisciplinaire Samenwerking, Wijkgerichte Zorg en Population Health Management (PHM).

Wat vragen wij?

De huisartsdocent die wij zoeken kan goed coachen en aios faciliteren in zijn of haar leerproces, en kan goed samenwerken met diverse disciplines. Je bent in staat de verantwoordelijkheid bij de aios te laten en ze op te leiden tot slagvaardige huisartsen die zowel in de huisartspraktijk als in het maatschappelijke veld hun rol willen spelen. Je volgt de actualiteit, hebt aantoonbaar affiniteit met innovaties in de huisartsenzorg (bijvoorbeeld wijkgericht werken, PHM) en koppelt makkelijk praktijkvoorbeelden aan theorie en beleid (en vice versa). Belangrijk is dat je affiniteit hebt met onderwijs en opleiding, en ervaring hiermee is een pre. Heb je nog geen ervaring, maar wil je je hier wel verder in ontwikkelen? Dat kan! Wij bieden speciale cursussen aan die gericht zijn op onderwijs en opleiden.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.
Het is belangrijk dat je op woensdag beschikbaar bent, want dit is de dag dat huisartsen in opleiding naar het instituut komen voor onderwijs. Het is mogelijk je functie en uren uit te breiden met onderwijsinhoudelijke taken.  

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De huisartsopleiding is onderdeel van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG), die bestaat uit de disciplines Huisartsgeneeskunde, Institutionele Zorg en Oudergeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. De huisartsopleiding heeft een vestiging in Leiden en een nevenvestiging in Den Haag en werkt intensief samen met een groot netwerk van huisarts- en stageopleiders in de regio. Ze verzorgt het driejarige curriculum van zo’n 225 huisartsen in opleiding. Huisartsen in opleiding werken vier dagen per week in een praktijk van het netwerk en komen één dag per week terug naar het instituut voor reflectie en verdiepend onderwijs. We bieden een inspirerende en innovatieve leeromgeving voor een leven lang leren. Hiervoor ontwikkelen we als docenten, opleiders én aios gezamenlijk onderwijs dat zich aanpast aan de individuele ontwikkeling van de aios.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Annette Verkerke, coordinator 2e fase huisartsopleiding, afdeling PHEG
071 526 8433

Solliciteren