Hoogleraar ‘Behavioral Interventions in Population Health Management’

Onderzoek & onderwijs

De functie

Met de toenemende leeftijd van onze populatie neemt ook het aantal chronische aandoeningen wereldwijd toe en wordt de gezondheidskloof tussen populaties met een hogere of lagere sociaaleconomische status groter. Daarom is de vraag hoe mensen hun gezondheid kunnen bevorderen en zo gezond mogelijk blijven een enorm relevante maatschappelijke kwestie. Het LUMC zoekt in samenwerking met de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) van Universiteit Leiden, een hoogleraar die bijdraagt aan onderzoek naar dit onderwerp en bachelor-, master- en PhD-studenten in deze discipline en aanverwante richtingen bij het LUMC en FSW kan opleiden.

In het kort

• U bent een ervaren onderzoeker met aantoonbaar doceer- en managementvaardigheden
• U richt u op het uitvoeren en begeleiden van onderzoek, alsmede het initiëren van nieuw onderzoek en verkrijgen van subsidies voor nieuwe projecten
• Uw hoofddoel is onderzoek verrichten naar hoe mensen gezonder worden en hoe men zo gezond mogelijk blijft
• U werkt hierbij interdisciplinair samen met diverse afdelingen en entiteiten zowel binnen als buiten het LUMC en FSW
• U hebt een leidende maatschappelijke rol in de externe zichtbaarheid van het LUMC en FSW, door onder andere conferenties en symposia bij te wonen. 

Wat zijn de werkzaamheden?

De volledige functiebeschrijving en projectinformatie leest u in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

U hebt een PhD afgerond in gedragsverandering, psychologie of gezondheidswetenschappen (gezondheidspromotie) en bent een expert op het gebied van gepersonaliseerde gedragsinterventies voor population health en verandermethodieken, zoals ‘Intervention Mapping’, ‘nudging’ en gerelateerde interventieontwerpen. U bent een inspirerend rolmodel in de implementatie van gedragsverandering in diverse populaties met gedefinieerde interdisciplinaire risico’s in psychosociale, maatschappelijke, contextuele, somatische en mentale aandoeningen en bent in staat samen te werken met experts uit aanverwante disciplines. Verder hebt u meerdere publicaties op uw naam staan in (inter)nationale peer-reviewed vakbladen en hebt u tevens een uitstekende track record in het verkrijgen van onderzoeksubsidies voor dit onderwerp. Ook heb je een sterk internationaal netwerk met relevante personen/partijen dat kan bijdragen aan regionale onderzoeksnetwerken en -innovaties om kosteneffectief population health te verbeteren. Bovendien beschikt u over een uitstekende reputatie als docent en hebt u ruime ervaring met het lesgeven aan bachelor-, master- en PhD-studenten. U bent ook BKO-gekwalificeerd of bent bereid deze kwalificatie te behalen. U hebt academische managementervaring of interesse om dit eigen te maken. Tot slot, het is belangrijk dat u vloeiend kunt communiceren in gesproken en geschreven Engels.

Meer informatie

Lees de projectbeschrijving in de Engelse vacature
Het salaris is op basis van opleiding en ervaring en is conform schaal 16 van de cao UMC.
Voor deze functie vragen wij referenties op.  

Pancras Hogendoorn 

Pancras Hogendoorn

"Het is onze taak nieuwsgierigheid te faciliteren."

De werkplek

Uw onderzoeks-, doceer- en administratieve taken zijn ingebed in het Population Health Living lab, gesitueerd in het LUMC, campus Den Haag en deels in de Health, Medical and Neurophysiology unit van het Instituut voor Psychologie aan de Leiden University. Uw activiteiten zijn ook gelinkt aan input van de Faculty of Governance and Global Affairs (FGGA) en het Leiden Institute of Academic Computer Sciences (LIACS). U werkt nauw samen met medici (LUMC), computerwetenschappers (LIACS) en governance experts (FGGA).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: prof. dr. Mattijs E Numans, huisarts, hoogleraar/directeur PHEG, LUMC/Campus Den Haag
071 526 84 46

Solliciteren