Diabetesverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je een enthousiaste en betrokken diabetesverpleegkundige die goed kan schakelen met andere experts en patiënten? Wil jij jezelf verder specialiseren en ontwikkelen? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging in een academisch ziekenhuis? Kom dan onze diabetespolikliniek versterken!

In het kort

• Je komt te werken op de diabetespolikliniek waar je consultatieve werkzaamheden verricht
• Je maakt deel uit van ons diabetesteam
• Je werkt nauw samen met onder andere internisten, diëtisten, en onze medisch psycholoog
• Samen zetten jullie je in voor de beste zorg van onze patiënten
• Hier krijg jij de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en specialiseren 

Wat ga je doen?

Jouw hoofdtaak als diabetesverpleegkundige is natuurlijk het verlenen van verpleegkundige zorg aan onze patiënten met Diabetes Mellitus. Jij geeft de patiënt advies over de behandeling en samen met de patiënt maak je afspraken over zelfcontrole en zelfregulatie. Je werk doe je niet alleen, maar samen met jouw collega’s. Je werkt binnen een gelijkwaardig en hecht diabetesteam. Samen zetten jullie je in voor de beste zorg voor onze patiënten: waarbij de patiënt centraal staat. Tijdens ons wekelijks multidisciplinaire overleg bespreken we gezamenlijk onze patiënten. Heb je een ingewikkeld probleem waar je meer over wilt leren of waar je hulp bij nodig hebt? Dan kan! Bij ons krijg jij de ruimte om meer uit jezelf te halen en jezelf verder te ontwikkelen. Kom jij ons team versterken?

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een betrokken en enthousiaste diabetesverpleegkundige die werkervaring heeft in een ziekenhuis. Je staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de V&VN met deskundigheidsgebied Diabetes Zorg. Verder is het belangrijk dat je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt, aangezien je met patiënten werkt, maar ook met je collega’s samenwerkt. Herken jij je in onze functieomschrijving en wil jij samen met ons werken aan betere diabeteszorg? Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Annemieke Hoek, tranplantatieverpleegkundige

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het diabetesteam en de afdeling Endocrinologie is momenteel sterk in beweging door de aandacht die we besteden aan de continue verbetering van patiëntenzorg. De speerpunten van onze afdeling zijn: complexe diabetes zorg, calcium- en botziekten, en neuro-endocrine tumoren. Als diabetesteam hebben we als uitgangspunten dat de patiënt centraal staat, de zorg wordt afgestemd op de behoefte van de patiënt en er is een hoge mate van transparantie over de geleverde zorg. Als enige centrum in Nederland bieden wij zorgprogramma’s (modules) aan. Dit zijn specifieke behandeltrajecten, zodat de patiënt vooraf weet waar hij/zij aan toe is. Tevens is in het LUMC een transplantatiecentrum, waar gecombineerde nier-pancreastransplantaties en eilandjes van Langerhans-transplantaties plaatsvinden. Ook wij zijn een Europees expertise centrum voor genetische vormen van diabetes (MODY). Kortom: een bijzondere werkplek voor jou als diabetesverpleegkundige.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Wendela Meilink, diabetesverpleegkundige, afdeling Endocrinologie
06-25115282

Solliciteren